Sport

Aventură încheiată în week-end

Metalul pierde cu Ceahlăul, visele de promovare sunt spulberate

Metalul a jucat ultimul meci al sezonului, din păcate, în week-end. Partida cu Ceahlăul de sâmbătă, secvență care ar fi putut propulsa clubul buzoian către barajul final pentru promovarea în Liga Secundă, a fost pierdută acasă, cu 2 la 1. Aceasta în contextul în care cei mai optimiști dintre microbiști sperau la un ultim act în care protagoniste să fie echipele buzoiene Metalul și Olimpia.

Meciul cu moldovenii a început abrupt, ambele combatante trecând peste obișnuta perioadă de tatonare. Metalul a avut două-trei șarje ofensive, cu precădere în flancuri, dar centrările nu l-au găsit pe bomberul Arnăutu. În schimb, au înscris oaspeții, chiar la prima ocazie. Pera a reluat dintr-un metru, în poarta lui Dinu, la capătul unui corner. Mijlocașul venit în acest sezon la Ceahlăul a îndeplinit o formalitate după ce s-a trezit în posesie, la capătul unei faze în care balonul s-a plimbat de la o echipă la cealaltă, în careul buzoian.

Imediat, Metalul s-a aruncat în atac, dar nu a reușit să-și creeze oportunități de a înscrie. De fiecare dată, atacurile buzoiene se opreau undeva la marginea careului oaspeților, fie din cauza lipsei de inspirație a jucătorilor lui Vali Stan, fie după recuperările lui Akwasi, o adevărată bestie la mijlocul terenului.

Golul egalării a venit, totuși, în ultima fază a primei reprize. Metalul a primit o lovitură de pedeapsă, după o acțiune la capătul căreia arbitrul a indicat, destul de ușor, punctul cu var. Golgeterul de serviciu, Arnăutu, a înscris cu fentă, trecându-și în cont un gol chiar în ziua în care împlinea 33 de ani.

În partea secundă, tot Ceahlăul a înscris, la doar cinci minute de la reluare. Neicuțescu a reușit o execuție de kinogramă, șutând imparabil, cu piciorul stâng, de la 25 de metri. Mingea s-a dus, parcă teleghidată, chiar în viclul porții apărate de Dinu. Portarul buzoian, unul dintre cei mai buni oameni ai gazdelor, nu a reușit să mai facă nimic.

După golul oaspeților, Metalul n-a avut reacția scontată. Albaștrii au atacat aproape toată repriza cu fundașii la centrul terenului, dar le-a lipsit inspirația, ocaziile cu adevărat mari lăsându-se așteptate. Mai mult, cei care au fost mai periculoși au fost tot oaspeții, Ceahlăul speculând bine spațiile libere, pe contraatacuri rapide.

Buzoienii au avut șansa egalării chiar în minutul 90, la o lovitură liberă de la marginea careului. Tudorică a șutat în zid, aproape imediat venind și fluierul care consemna încheierea ostilităților.

În paralel, la Suceava, Olimpia a fost învinsă, de asemenea. Râmnicenii au intrat la egalitate la cabine, după o primă repriză în care gazdele rataseră un penalti. Foresta a înscris cele două goluri la interval de numai cinci minute, 52 și 57, confințind, astfel, eliminarea trupei lui Marius Tîrîlă.

Cele două partide derulate concomitent au fost ultimele în acest sezon pentru grupările buzoiene, două echipe care au ținut, totuși, prim-planul seriei secunde.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker