Economic

Avantajele utilizarii caietelor la scoala

Modalitatea ideala pentru a lua notite la scoala o reprezinta caietele, cu ajutorul acestora poti organiza informatiile si tine evidenta temelor, eficienta acestora depinde si de modul in care sunt folosite, dar mai ales de stilul individual de invatare al fiecarui elev sau student.

In primul rand pentru a ramane organizat si concentrat asupra tuturor materiilor este important ca fiecare sa fie asociata cu cate un caiet individual, atunci cand elevii iau notite la clasa, nu este deloc o modalitate normala folosirea unui singur pentru mai multe discipline.

Cea mai mare utilitate pe care le au este aceea ca se pot utiliza ca si ghid de referinta mai ales atunci cand copii se pregatesc pentru teste, deoarece contin toate informatiile necesare la doar o rasfoire distanta, iar asta le face deosebit de utile atunci cand timpul pentru recapitularea materiei este limitat, dar precizia de a gasii informatia rapid este cruciala. Posibilitatea de a revizuii rapid inscrisurile fara a cauta prin carti sau alte surse economiseste minute pretioase in caz contrar se pierde o perioada semnificativa de timp cautand frenetic raspunsuri la intrebari.

Calitatea acestora conteaza foarte mult, foaie trebuie sa fie alba, liniatura pronuntata, dar toate aceste caracteristici se gasesc si la caiete ieftine ce se incadreaza in orice buget, ce este drept copertile pot fi mai monotone decat cele cu care v-ati obijnuit, monocolore sau cu diferite imagini ce nu contin personajele preferate din desene.

Principalele avantaje ale folosirii caietelor :

  • Organizare : Ofera o mai buna modalitate de a organiza si structura informatiile si de a tine evidenta temelor, ceea ce va ajuta copii sa aiba o responsabilitate mai mare asupra materiilor de baza pe care le studiaza.
  • Formatul : Acest aspect le face sa fie usor de transportat si depozitat in genti, facandu-le ideale pentru drumul catre unitatea de invatamant fara a pune o sarcina suplimentara de greutate in spatele copiilor, in acest mod puteti opta pentru cele ce au mai putine file, dar dezavantajul il reprezinta faptul ca trebuiesc schimbate in mod constant.
  • Personalizarea continutului : Permit elevilor sa isi personalizeze continutul si inscrisurile, sa foloseasca diferite stiluri de luare a notitelor prin folosirea de asocieri menite sa le antreneze memoria vizuala, ceea ce le ofera un avantaj in plus in procesul de memorare.

Cu atat de multe optiuni disponibile este greu sa luati decizia potrivita in alegerea lor, dar trebuie sa urmariti cateva caracterisici ce vor face diferenta, iar copii dvs vor fii incantati sa scrie pe caiete pe intreg parcursul anului.

Cel mai important lucru este sa verificati de cate grame este hartia acestora, astfel pot avea niveluri diferite de absorbtie ce influenteaza cat de bine va ramane cerneala instrumentelor de scris pe suprafata fara a creea pete sau a trece pe partea cealalta. Recomandat este sa incercati mai multe tipuri pana ajungeti sa alegeti un anumit brand, deoarece exista riscul ca aceasta alegere sa afecteze experienta de scris in timp.

A doua caracteristica de care sa tineti cont este dimensiunea lor, in clasele I-IV se folosesc adesea doar cele ce au formatul A5, creand un spatiu suficient de mare pentru fluxul de informatii ce este predat, iar transportul lor este mult mai usor. Informati-va daca pe acestea exista si locuri pentru etichetare sau gata tiparite pentru a le putea personaliza usor cu numele si materia la care sunt utile, astfel identificarea va fi mult mai usoara, si nu veti cheltuii bani in plus pentru alte articole complementare.

Designul conteaza, a avea o imagine de coperta draguta va motiva cu siguranta elevii aflati la prima interactiune cu scoala, le va atrage atentia si pot devenii elementele lor favorite ce ii vor face sa le utilizeze cu drag si responsabilitate pentru indeplinirea cerintelor pe care invatatorii le au de la ei, asigurati-va ca orice design alegeti va arata suficient de profesional, dar va reflecta si preferintele celor mic.

Cel mai nou si modern tip de caiet il reprezinta cel cu coperta realizata din plastic in diferite culori, diferita fata de cele clasice si subtiri din carton, acestea au avantajul de a fii rezistente la uzura zilnica si deschiderile repetate.

Selectarea tipului potrivit de caiete necesita o atentie la detalii, dar odata ce l-ati gasit trebuie sa indeplineasca perfect scopul pe care le vor avea pe parcursul intregului an, tineti cont de factorii mentionati mai sus cand veti face urmatoarea achizitie.

In concluzie utilizarea lor ofera nenumarate avantaje economisirea timpului pentru organizarea materiilor, acces facil si rapid la informatiile inscrise, incurajarea obiceiurilor de studiu mai bune in general, in cele din urma eficienta caietelor depinde si de stilul de invatare si preferintele fiecaruia.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker