Cultură

„Avalanșă” de cărți, scriitori consacrați și tinere condeie la festivitatea concursului „Voi sunteți lumina lumii”

Duminică, 2 octombrie, la Sala Consiliului Județean Buzău a avut loc festivitatea de premiere a  Concursului Național de Creație literară „Voi sunteți lumina lumii!” organizată de Liga Scriitorilor, filiala Buzău. Evenimentul, pus la cale de președintele filialei, Elena Căpățînă, s-a bucurat de prezența multor scriitori buzoieni membri ai Uniunii Scriitorilor din România, membri ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici și prieteni ai acestora.

Și îi amintim aici pe Florentin Popescu – redactor șef la revista „Bucureștiul literar și artistic” și pe Iuliana Paloda-Popescu, ambii  membri ai Uniunii Scriitorilor din București. De asemenea, în sală s-au aflat și scriitorii  Titi Damian,  Nicolae Peneș  și Tudor Cicu, de asemenea, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. De asemenea, la festivitate au participat și câțiva membri ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din Buzău:  Viorel Frîncu,  Roxelana Radu și  Dan Ionel Dinu.

atâtor scriitori la acest eveniment nu a fost deloc întâmplătoare, având în vedere că dincolo de festivitatea de premiere au mai avut loc și lansări de carte ale unor condeie tinere, aflate încă la vârsta copilăriei. Este vorba despre  Lansarea volumelor: „Corabia mea”- autor Alexandra Gheorghe,  elevă în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială nr. 11 Buzău, „Ploaia elocventă” – autor Victoria Maria Pripon și elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „George Emil Palade”. De asemenea, au mai fost lansate și volumele unor autori consacrați: „Tăcutele iubiri” și „Inginerul Ioan Blag un om, o vocație, un destin”, autor Nicolae Peneș, membru USR, și „Pe șoseaua dorului”, autor Elena Căpățînă. Nu în ultimul rând, a fost lansat și volumul ce cuprinde lucrările jurizate „Voi sunteți lumina lumii!”. Printre lansările de carte au fost inserate momente artistice deosebit de frumoase susținute de Alexandra Gheorghe, și elevi de la școli gimnaziale din Buzău, coordonați de prof. dr. Gina Agapie, secretar Liga Scriitorilor și de elevi de la liceul de Arte „Margareta Sterian”, coordonați de  prof. Marilena Nicolescu.

Articole similare