Sport

Autodistrugere! Final în lacrimi, calificare ratată!

Gloria Buzău – Storhamar 26-26 (14-11)

Gloria a ratat, pentru al doilea an la rând, calificarea în grupele EHF European League. Învinsă cu 27-31 în manșa tur, în deplasare, de vicecampioana Norvegiei, Storhamar, echipa buzoiană avea nevoie, cel puțin, de o victorie la aceeași diferență, cu condiția ca nordicele să marcheze mai puțin de 27 de goluri în returul de duminică dimineață, de la Sala Sporturilor. Gloria a reușit o primă repriză aproape perfectă, pe care a încheiat-o cu un avantaj de trei goluri, 14-11, iar ­spe­ranțele de calificare erau mari! Partea a doua a arătat însă o echipă buzoiană parcă speriată de perspectiva calificării, cu ratări incredibile în situații în care se putea desprinde decisiv, la patru-cinci goluri! Lipsa de inspirație la construcție, precipitarea în atac au fost neajunsurile de care ­norve­giencele au profitat din plin, fără să impresioneze în mod deosebit. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele două minute cu greu își poate găsi vreo explicație! În minutul 52, nordicele conduceau cu 23-22, iar soarta calificării părea pecetluită. Buzoiencele au revenit, însă, extraordinar, după câteva intervenții ale Martei Batinovic, și s-au desprins la 26-23. Mai era nevoie de un singur gol pentru calificare și mai erau de jucat două minute. Dar, stupoare! Gloria a ratat patru (!) atacuri consecutive în care nici măcar nu a reușit să arunce la poartă, așa că finalul a găsit o echipă buzoiană în lacrimi: 26-26, iar Storhamar merge mai departe în grupele EHF European League.

GLORIA: Batinovic, Ne­ne­zic – Rotaru – 4 goluri, Vasileuskaya (4), Moroianu (4), Harabagiu (3), Petrovic (3), Ilie (3), Czeczi (2), Subțirică (1), Zamfirescu (1), Vălean (1), Munteanu, Stoleru, Petruș, Savu. Antrenor: Aurelian Roșca

STORHAMAR: Liden, Gronlund – Obaidli – 9 goluri, Hovden (5), Venn (4), Hogseth (2), Riegelhuth (2), Nestaker (2), Gabrielsen (1), Jakobsen (1), Sandvik, Ronningen, Bruce, Fredriksson. Antrenor: Kenneth Gabrielsen

Roșca și Gabrielsen au căzut de acord: s-a calificat echipa mai disciplinată

După dubla Gloria – Sto­rhamar, în grupele EHF Euro­pean League s-a calificat nu neapărat echipa mai ­va­loroasă, cât mai disciplinată. Este concluzia principală la care au ajuns ambii antrenori, Aurelian Roșca și Kenneth Ga­brielsen. ,,Nu am gestionat momentele prielnice, în care am condus cu 3 goluri, am irosit două ocazii clare la 19-16, iar pe final cred că a fost un cumul de greșeli. Poate că ne-am dorit foarte mult, poate lipsa de luciditate, n-am mai avut răbdare ca până atunci. Îmi pare rău că n-am putut să gestionăm situația, n-am avut limpezimea jocului și asta s-a întors, practic, împotriva noastră. Îmi pare rău că nu am reușit cel puțin să câștigăm acest joc. Ele, probabil, au avut și avantajul că noi am jucat fără spectatori, noi, acolo, am jucat cu sala plină. Oricum, fetele au crezut tot timpul în această calificare, mai ales că am făcut un joc foarte bun în deplasare, unde s-a făcut dife­rența la trei eliminări duble, am crezut că putem să remontăm, chiar am remontat numai că momentele psihologice le-am irosit prea ușor. Handbalul nordic este un handbal foarte disciplinat, națiunea lor este o națiune disciplinată, cu lucruri bine făcute, n-au cedat până la sfârșit și au arătat încă o dată, atât în meciul tur, cât și în retur, că finalul le-a adus calificarea”, a declarat antrenorul Gloriei. ,,A fost un meci foarte greu, în fața unei echipe foarte bune și sunt extrem de ­sa­tisfăcut de jocul nostru. Sunt mulțumit că nu am avut suprize față de primul meci, a trebuit să avem grijă la nr. 31 (n.r Bianca Harabagiu) și la Rotaru, care e o jucătoare extraordinară. Jocul a avut suișuri și coborâșuri pentru ambele echipe și cred că, pe final, noi ne-am dorit mai mult calificarea, dar am avut și ceva noroc. Cred că noi am fost echipa mai bună și mai disciplinată”, a spus Gabrielsen.

Gloria, singura pe dinafara grupelor

Gloria este singura repre­zentantă a României care a ratat ­ca­lificarea în faza grupelor EHF European League. SCM Rm. Vâlcea s-a calificat fără prea mari emoții după o dublă victorie cu campioana Spaniei, Super Amara Bera Bera, dar performera acestei faze este Măgura Cisnădie, care a reușit să le elimine pe unguroaicele de la Debrecen. Minaur Baia Mare era deja ­ca­lificată în grupe. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 26 noiembrie, la Viena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare