Administrație

Autobuzele TransBus, dotate cu camere video

Cele peste 100 de autobuze din flota TransBus vor fi dotate cu camere video, pentru a preîntâmpina diverse incidente, precum furturile sau agresiunile. Totodată, măsura vine și după ce mai mulți călători și-au uitat în autobuze diverse lucruri, precum chei, portofele sau chiar genți, iar la dispeceratul TransBus s-au strâns destul de multe astfel de obiecte. Cei care doresc să le ridice au la dispoziție trei luni, după care acestea sunt predate Poliției. În cel mai recent incident, un călător a uitat în autobuz o borsetă cu o sumă însemnată de bani, aproape 1.000 de euro, însă norocul său a fost că șoferul a găsit borseta la timp și i-a înapoiat-o.

Directorul TransBus, Gică Toader, a anunțat că noile sisteme de supraveghere video vor acoperi fiecare colțișor al autobuzelor, iar imaginile vor fi stocate pe serverele unității de transport public. Înregistrările video pot fi oferite la cererea călătorilor, victime ale unor infracțiuni și pot fi folosite ca material probator de către Poliție.

„Toată flota noastră, însemnând peste o sută de autobuze, va fi dotată cu camere de supraveghere. Vor fi câte patru camere pe fiecare autobuz. Prima în dreptul șoferului, a doua în spatele autobuzului cu vedere spre interior, a treia pe exterior cu vedere înspre uși și a patra în spatele cabinei șoferului. Orice punct din autobuz va fi vizibil, iar imaginile de pe toate cele patru camere vor fi stocate o perioadă în serverele noastre”, a declarat directorul TransBus.

Totodată, cele 13 autobuze electrice achiziționate de Primăria Buzău vor intra pe trasee în doar câteva săptămâni, iar la sfârșitul lunii trecute, în cadrul Detașamentului de Pompieri, a fost desfășurată o activitate al cărei scop a fost acela de cunoaștere a caracteristicilor funcționale, și a modului specific de intervenție în cazul producerii unui incendiu.

Rețeaua TransBus a fost înființată în 1998, iar în ultimii ani a trecut printr-un amplu proces de modernizare, dar și de extindere a traseelor, ajungând în mai multe localități din județ. În prezent, rețeaua de transport public, aflată în subordinea Primăriei Buzău, însumează 144 de autobuze, care circulă zilnic pe 25 de trasee din municipiu, dar și din județ.

Articole similare