Sport

Aur pentru Alexia Tatu

Adolescenta din Buzău, campioană națională la dublu

2024 începe excelent pentru Alexia Ioana Tatu, adolescenta de 15 ani din Buzău, una dintre cele mai talentate sportive la acest nivel de vârstă de pe continent. Ea a bifat încă o performanță notabilă, reușind să-și treacă în cont titlul național la dublu feminin U16, în tandem cu Andreea Soare. În finală, cele două s-au impus în fața echipei Ana Vârșa/Naema Labib.

La simplu feminin, Alexia a fost învinsă de Sara Bălan, câștigătoarea turneului. Buzoianca a jucat cu o accidentare la braț, randamentul ei fiind, din această cauză, mult diminuat. Locul 3 în proba de simplu este, însă, cât se poate de meritoriu, având în vedere că Alexia evoluează la o grupă de vârstă superioară. De altfel, încă de la începutul lui 2023, împreună cu staff-ul său, tânăra a decis să „sară” două categorii de vârstă, provocare care-i aduce adversare mult mai puternice, cel puțin la nivel fizic. Un stagiu prelungit la categoria ei de vârstă, acolo unde ar fi obținut multe victorii facile, i-ar fi putut afecta, în mod negativ, potențialul.

2024 se anunță un an plin de provocări pentru buzoiancă, tânăra jucătoare având nevoie de susținere financiară pentru a participa la cât mai multe turnee. De altfel, pentru a urca cât mai sus în ierarhiile internaționale este necesară participarea la competițiile externe, fapt ce implică eforturi financiare deosebite. Iar Alexia merită să fie în atenția tuturor celor care o pot ajuta în carieră.

În 2022, Alexia Tatu devenea a treia jucătoare din România care câștiga un turneu de Grand Slam (juniori), după Simona Halep (2008) și Mariana Simionescu (1974). În finala de la Wimbledon o învingea chiar pe actuala parteneră de dublu, Andreea Soare. Performanța româncei este cu atât mai notabilă cu cât tânăra nu disputase niciun meci oficial pe iarbă înainte de Wimbledon.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker