ActualitateEducație

Atelierele de Vară „Şotron” ajung la Buzău

Atelierele de Vară „Şotron”, un modul educaţional susţinut de OvidiuRO, an de an, pe perioada vacanţei de vară, cu un impact major asupra copiilor, profesorilor şi părinţilor din comunităţi rurale şi urbane defavorizate, vor avea loc și la Buzău. Primul eveniment are loc luni, 20 iunie, începând cu ora 10.00 la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman din Buzău”.

Aici, Asociația OvidiuRo dă startul Atelierelor de Vară „Şotron” cu o serie de formări dedicate artelor spectacolului, iar sesiunile sunt realizate de o echipă de specialiști din Finlanda.

Informațiile din cadrul seminarului sunt de folos pe timpul verii, perioadă în care profesorii voluntari susţin activităţi atât cu copiii de grădiniţă, cât și cu cei din învățământul primar, care au nevoie de intervenții remediale, după un format pregătit de OvidiuRO şi diseminat în urma a numeroase training-uri. Profesorii au puterea de a preveni decalajele de învățare și abandonul școlar. Iată de ce Asociația OvidiuRo invită profesorii să organizeze un atelier de vară.

Atelierele de Vară „Şotron” se adresează, de regulă, copiilor preșcolari și elevilor din învățământul primar, proveniți din medii defavorizate (rural, comunități izolate sau segregate rezidențial, comunități dezavantajate socio-economic sau cultural etc.).

Asociația OvidiuRO oferă profesorilor, care participă în mod voluntar la aceste ateliere, instrumentele care încurajează colaborarea, autonomia și abilitățile de gândire critică la copii.

La sesiune participă profesori din învățământul preșcolar și primar din județele Buzău, Galați, Tulcea, Constanța, Ilfov și Vrancea.

Training-ul este condus de Maria Gheorghiu, co-fondator Asociația OvidiuRo, iar la eveniment participă și Oana Matache, viceprimar al Municipiului Buzău, Daniela Palcău, inspector școlar general, Cristina Ivan, inspector Educație Timpurie, și Florina Potîrniche, director Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”. Întâlnirea este realizată cu sprijinul Primăriei Buzău prin Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker