Actualitate

Atelier social-media pentru organizațiile neguvernamentale care vor să se înscrie pe „Harta Faptelor Bune”

Fundația Comunitară așează organizațiile neguvernamentale buzoiene pe „Harta Faptelor Bune”. Și-a propus să facă acest lucru printr-un program  care conține o serie de ateliere axate pe nevoile organi­zațiilor. Subiectele dezbă­tute în aceste ateliere au reieșit din procesul de mapare a sectorului civic din județul Buzău, desfășurat permanent de Fundația Comunitară Buzău, sub numele „Harta Faptelor Bune”.

Un astfel de atelier este și cel care va fi realizat online, joi, 25 noiembrie, înce­pând cu ora 18.00. Este vorba despre un atelier de social-media care va continua seria lunară de workshop-uri gratuite, menite să sprijine dezvoltarea ONG-urilor locale, cu ajutorul specialiștilor buzoieni. Este al treilea atelier dedicat rețelelor sociale și importanței acestora în a promova activitățile unei organizații. Atelierul va fi susținut de Daniel Tănase, autor și consultant de afaceri și financiar, pasionat de fotografie.

Daniel Tănase este autor a două cărți de educație financiară „Salvează-ți Banii” (2015), o carte manual de e­ducație financiară, și „State of the Wallet Book” (2017), care tratează detaliat dezvoltarea mentalității și controlul emoțiilor în relația cu banii din viața noastră. În ultimii ani, a lucrat la dezvoltarea mai multor afaceri și proiecte antreprenoriale, fiind inclusiv, timp de trei ani, partener într-o companie de social media marketing.

În prezent, Daniel continuă activitatea de consultanță de afaceri și financiară pentru întreprinderi mici și mijlocii, dar și-a exercitat și pasiunea pentru fotografie pornind o afacere axată pe producția de conținut media (foto, video) adresată IMM-urilor care se mută în online sau își doresc o imagine mult mai bună în online, dar nu au bugete mari alocate în acest sens.

Cum se fac înscrierile

Atelierul de social-media este gratuit pentru ONG-urile și grupurile de inițiativă buzoiene și face parte dintr-o serie de workshop-uri lunare derulate de Fundația Comunitară Buzău în colaborare cu specialiști buzoieni, cu scopul de a susține dezvoltarea rețelei de organizații non-profit și oameni cu inițiativă din județul Buzău.

Acest atelier va conține informații despre „Branding personal/de companie”, „Pu­terea Social Media și cum o poți folosi în favoarea ta”, „Cum poți să comunici în noile medii existente”, „Cum să comunici specific pe canale diferite de Social Media – Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube, TikTok – chiar dacă crezi că nu ți se potrivesc”, „Cum să creezi conținut pentru Social Media”.

Cum pot ajunge ONG-urile pe „Harta Faptelor Bune”

ONG-urile și grupurile de inițiativă din județul Buzău se pot înscrie pe Harta Faptelor Bune. Cele care se înscriu vor afla primele de oportunități de finanțare, evenimente, cursuri și ateliere gratuite. „Misiunea Fundației Comunitare Buzău este să conecteze oameni și să dezvolte rețele de lideri cu inițiativă, să sprijine dezvoltarea organizațiilor non-profit și să caute investitori cu scopul de a aduce un impact pozitiv în județul Buzău”, transmit reprezentanții acesteia.

Fundația Comunitară Buzău a lansat această invitație organizațiilor neguvernamentale pentru a construi împreună o imagine cât mai detaliată a sectorului civic buzoian.

Fundația Comunitară Buzău este o organizație care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apeluri de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte resursele locale și să susțină transformarea jude­țului Buzău într-un loc mai bun pentru noi și copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii importante de interes comun precum educație, sănătate și mediu înconjurător.

Articole similare