Actualitate

Servicii medicale gratuite pentru categoriile vulnerabile

MedLife, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, oferă servicii gratuite categoriilor vulnerabile.

În zilele de 16 și 7 noiembrie, Unitatea Mobilă MedLife va fi prezentă în Piața Daciei din Buzău, în intervalul orar 09.00-18.00. Unitatea Mobilă are dotări de top și și include două cabinete de consultații multidisciplinare, un laborator medical mobil, compartiment de imagistică medicală, un punct de recoltare, o sală de așteptare și un grup sanitar.

Serviciile medicale oferite buzoienilor sunt gratuite și se pot accesa doar în baza unei programări anterioare la Primăria Municipiului Buzău, la numărul de telefon 0730.022.216, în intervalul orar 09-17.00, în zilele de 12, 13, respectiv 15 noiembrie. Programările se fac în limita locurilor disponibile.

Buzoienii pot beneficia de screening general – o consultație, un set de analize, EKG și o ecografie abdominală.

În categoria persoanelor vulnerabile se încadrează: bătrâni, persoane cu boli cronice, copii din medii sociale defavorizate și în general persoane de orice vârstă care nu au posibilitatea de un screening din cauze financiare.

”Ne bucurăm că cei de la MedLife s-au gândit la buzoienii din zonele rurale și la sănătatea lor.  Sunt sate și comune în apropierea orașului Buzău care nu au dispensar și faptul că le-am adus aici o clinică medicală mobilă este de mare ajutor”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Acest demers vine în sprijinul pacienților și a sistemului medical, în contextul valului 4 al pandemiei și face parte din platforma RoMâine. RoMâine este platforma de sănătate a României, locul în care românii au ocazia să își aducă aminte și să exerseze cele mai importante valori umane, precum respectul, empatia, încrederea, speranța sau grija.  „RoMâine înseamnă o idee, un proiect, un plan, o viziune, un efort comun de însănătoșire morală pentru noi, toți. O școală națională de clădit în viitor în care Sistemul Medical MedLife, furnizorul național de sănătate al României, aduce împreună personalități și oameni de rând pentru a găsi soluții să facem România bine”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Buzău.

 

Articole similare