Educație

Astăzi, ultima probă scrisă la Bacalaureat

Bacalaureatul 2022 continuă astăzi cu proba la alegere a profilului și specializării. Elevii vor rezolva subiecte la Geografie, Logică și Argumentare, Psihologie, Filozofie, Economie, Sociologie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică. Examenul scris a început la ora 9.00, dar elevii au avut acces în săli până la ora 8.30. Ei au la dispoziție trei ore ca să rezolve subiectele la materia aleasă. Aceștia vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Examenul național de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puţin media 6 la probele scrise”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Luni, 27 iunie 2022, până în ora 12.00 se vor afișa rezultatele la probele scrise, iar contestațiile vor putea fi depuse în intervalul orar 12.00 – 18.00. Contestațiile vor fi rezolvate în intervalul 28 – 30 iunie, iar pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare