Sport

Arbitrii de perspectivă din Ligile a 3-a şi a 4-a, lecţii cu ultimele noutăţi

Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi Comisia Judeţeană de Arbitri Buzău au organizat o întâlnire între arbitrii de perspectivă din judeţ şi Ionuţ Borcan, instructor naţional pentru arbitri din partea CCA. Acesta a fost invitat să le vorbească despre ultimele modificări de regulament, precum şi despre alte situaţii din Legile Jocului.

La eveniment au participat 15 arbitri şi arbitri asistenți din Ligile a 3-a şi a 4-a. La întâlnirea de la Sala Sporturilor au mai fost prezenţi Laurenţiu Ionaşcu, preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor, şi Mihaela Ţepuşă, arbitru asistent FIFA şi membru CJA Buzău, care va participa, luna viitoare, alături de Iuliana Demetrescu, la Campionatul Mondial de fotbal feminin U17, care se va desfăşura în India.

Observator în Liga a 2-a şi colaborator al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ionuţ Borcan se ocupă, de 10 ani, şi de testele teoretice pentru arbitrii şi observatorii din primele trei ligi ale României. „Mi-a plăcut că întâlnirea a fost una interactivă – arbitrii au pus întrebări, dar şi-au spus şi opinia despre anumite situaţii. Am văzut seriozitate și dorinţa de a învăţa. Cu o atitudine pozitivă, sunt convins că vor reuşi să ajungă acolo unde îşi doresc”, a declarat Ionuţ Borcan.

„Astfel de întâlniri sunt extrem de benefice pentru tinerii arbitri, care au astfel ocazia să se perfecţioneze şi să afle ultimele noutăţi din domeniul lor de activitate. Mă bucură interesul lor pentru a progresa în arbitraj şi sunt convins că numai astfel vor putea ajunge acolo unde şi-au propus”, a spus preşedintele AJF Buzău, Adrian Petre.

Articole similare