sâmbătă, 24 octombrie 2020

Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns / Consilierul PNL Ionescu justifică votul care a lăsat Școala 1 fără teren de sport prin… teama de DNA!

Consilierul municipal ­li­beral Constantin Ionescu ține morțiș să se facă de râs și a doua oară pe tema votului pe care, alături de colegii săi de partid, l-a dat împotriva achiziției, de către municipalitate, a terenului de sport al Școlii nr. 1, aflat în proprietate privată, vot care, practic, lasă respectiva instituție de învățământ fără terenul în cauză.

El își justifică gestul, într-o postare pe Facebook, prin frica de o eventuală anchetă a Direcției Naționale Anticorupție pe această temă: ,,În calitate de ales local am votat împotriva proiectului de hotărâre, prin care Primăria Buzău dorește să cumpere terenul de sport de la o persoană fizică, din curtea Școlii nr. 1 (N. Bălcescu) din următoarele motive: Acest proiect de achiziție din bani publici a terenului de sport, seamănă izbitor cu cazul terenului de la Fabrica de Bere de pe drumul național E85 (teren retrocedat), în urma căruia am fost audiat ca martor la DNA pentru informații despre modul în care a fost evaluat acel teren în urma căruia s-a făcut schimb de terenuri pentru a nu bloca un drum european. Școala Generală nr. 1 este declarată moment istoric. ­Le­gea nu îți dă dreptul să construiești la mai puțin de 500 m. Terenul nu are niciun fel de deschidere la domeniul public pentru a dezvolta cineva o afacere. În aceste condiții, din discuțiile purtate cu specialiști în domeniu, terenul practic nu are o valoare comercială, iar prețul cerut, pentru mine, mi se pare exagerat.  Nu sunt o persoană care să poată fi șantajată și nici nu vreau sa fac drumuri la DNA sau să fiu acuzat pentru interese ascunse ale altcuiva. Dacă Primăria are bani să arunce pe terenuri și să folosească ulterior partea sentimentală a copiilor și părinților din școală, cum că din cauza mea nu vor mai avea teren de sport, este o abordare prin care este posibil să se ascundă adevărul. Asigur copii și părinții de la Școala ­Ge­nerală nr. 1, și nu numai, că sunt deschis la găsirea oricărei soluții, legală, corectă, transparentă și morală pentru a rezolva acestă problemă”, a scris pe Facebook consilierul municipal Constantin Ionescu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!