Sport

Aproape o repriză pentru Vali Dumitrache în meciul cu „vikingii“

Selecționata Under 20 a României a capotat, încasând cinci goluri de la Norvegia într-un meci disputat sub formatul „Elite League”, la doar câteva zile distanță după victoria cu Anglia. Nordicii au marcat încă din minutul 19, majorându-și avantajul chiar înainte de pauză. Ambele goluri ale primei reprize au fost înscrise de un fundaș, Jesper Gregersen, echipier al celor de la Start Kristiansand, echipă de eșalon secund.

Vikingii nu s-au mulțumit cu avantajul de două goluri, punctând de încă trei ori în mitanul secund, prin Siversten, Fiabema și Braude. În actul doi a intrat în teren și vedeta selecționatei mici a Norvegiei, Napoleon Ramsaas, fotbalist aflat în vizorul granzilor din toate cele patru campionate puternice ale bătrânului continent.

Singurul aspect pozitiv pentru buzoieni a fost evoluția lui Vali Dumitrache, atacantul Gloriei fiind trimis în teren la zece minute după pauză. Buzoianul l-a înlocuit pe Atanas Trică, s-a zbătut, dar nu și-a creat situații importante de a marca. Culmea, România a rămas masată în propria jumătate, în ciuda faptului că gazdele conduceau la scor.

Selecționerul Costin Curelea a mizat și pe jucători din Liga 2 în acțiunea din această lună. Au fost luați portarul David Dincă (CSM Slatina, opt meciuri în Liga 2), fundașii Botond Gergely (FK Miercurea Ciuc, patru meciuri), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița, opt meciuri), Alexandru Șuteu (Unirea Dej, opt meciuri) și Tudor Oltean (Ceahlăul Piatra Neamț, trei meciuri), și atacantul Valentin Dumitrache (Gloria Buzău, șase meciuri și două goluri). Doar Șuteu, și el fost la Gloria, a rămas pe bancă în meciul cu nordicii. Tudor Oltean, un alt fost echipier al echipei din Crâng, a evoluat 45 de minute.

ROMÂNIA: 12. Borbei (23. Dincă 81′) – 22. Sîrbu (2. Oltean 46′), 4. Duțu (24. Gergely 54′), 15. Rimovecz, 19. Strata – 21. David (6. Pandele 69′), 18. Szilagyi (3. Martinovic 69′), 10. Radaslavescu (11. Andrei 54′) – 8. Musi (7. Bodișteanu 46′), 9. Trică (16. Dumitrache 54′), 14. Sfaiț (5. Dănuleasă 69′).

În Elite League mai sunt prezente Cehia, Germania, Italia, Polonia, Norvegia, Anglia și Portugalia.

Primele dueluri cu Costin Curelea au fost cele din luna septembrie, 2-0 cu Cehia U20 și 1-2 cu Portugalia U20. În acest moment, tricolorii au 6 puncte în patru meciuri și sunt pe locul 4, dar următoarele două clasate, Polonia U20 și Portugalia U20, au 4 puncte respectiv 3 puncte, dar și un meci mai puțin.

Pe locul 1 se află Germania U20, cu 8 puncte, iar pe locul 2 se clasează Italia U20, cu 7 puncte.

Liga Elitelor Under 20 este un turneu autonom format din opt federații participante.

Articole similare