Actualitate

Aproape 80 de localități au fost afectate de vremea rea din week-end. Cum a fost la Buzău

Aproape 80 de localităţi au fost afectate de vremea rea din week-end, când primele ninsori, temperaturile scăzute şi vântul puternic au produs efecte în judeţele Argeş, Bihor, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş Severin, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

„În zilele de sâmbătă şi duminică, vremea rea a cuprins mai multe zone din centrul, Sudul şi Estul ţării, perioadă în care pompierii au acţionat pentru degajarea a 411 copaci, 50 de elemente de construcţie şi 19 stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil. În urma acestor evenimente, aproape 60 de autoturisme au fost avariate”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Pe lângă situaţiile generate de intensificările vântului, precipitaţiile au produs inundaţii punctuale, pompierii acţionând în 14 cazuri pentru evacuarea apei din clădiri, curţi, subsoluri sau de pe străzi.

Stratul de zăpadă a depăşit, după ninsoarea de sâmbătă, 10 centimetri în anumite zone ale județului Buzău. Autorităţile au fost în alertă, sâmbătă seară, întrucât în zona de munte şi la limita cu judeţul Vrancea a nins abundent, stratul de zăpadă depăşind zece centimetri la Bisoca.

În judeţul Buzău, vântul a suflat cu putere, iar în zona de munte a nins. La Bisoca a nins de la ora 11.00, iar stratul de zăpadă depăşeşte 10 centimetri. De altfel, în întreaga zonă zona Bisoca-Valea Salciei-Lopătari viscolul a fost puternic.

În tot acest interval, utilajele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău s-au aflat pe teren, fie în patrulare (pe DN 2 – E 85), fie pentru a acționa pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil (DN 10 și DN 2C, între Padina și Tovărășia).

Articole similare