Sport

FOTO | FCSB – CFR Cluj: Ce a oferit Buzăul şi ce s-a întâmplat în Crâng

FCSB a reuşit să se impună cu scorul de 3-1 duminică seară, la Buzău, în faţa rivalei CFR Cluj, rezultat aşteptat de patronul Gigi Becali pentru a-şi declara echipa „campioană morală”, asta după ce adevăratul titlu fusese pierdut cu o etapă în urmă. Mutat la Buzău după o veritabilă telenovelă, meciul din Crâng nu a mai avut nicio miză reală, dar nu a fost lipsit de evenimente. În jur de 8.500 de spectatori au fost în tribune, cei mai mulţi fani locali ai vicecampioanei, dar şi galeria FCSB venită din Capitală, plus un mic grup de suporteri clujeni.

Buzăul s-a străduit să fie o gazdă primitoare, a reuşit în mare măsură, dar cel mai important lucru oferit combatantelor a fost gazonul: impecabil, după cum aveau să recunoască la final oficiali şi jucători din ambele tabere! De altfel, într-un comunicat pe site-ul oficial, FCSB „mulţumeşte celor peste 8.500 de suporteri prezenţi pe stadionul «Gloria», din Buzău, precum şi tuturor factorilor implicaţi în organizarea acestui joc, pentru sprijinul extraordinar!”.

Ultraşii FCSB, torţe pe teren

Chiar dacă suporterii celor de la FCSB n-au umplut stadionul la derby-ul fără miză cu CFR Cluj, ultraşii din Peluza Nord au creat o atmosferă încinsă în startul partidei. Suporterii au aprins torţe, multe dintre ele ajungând pe gazon. De altfel, arbitrul Adrian Cojocaru a şi oprit preţ de câteva secunde partida, pentru ca un pompier să pătrundă pe teren şi să îndepărteze materialele pirotehnice. „De mici crescuţi în atmosfera roş-albastră / Iubim Steaua, nu o decizie judecătorească”, a fost mesajul afişat de suporterii de la „Nord” la Buzău.

Absentul Dan Petrescu, inamicul public numărul 1!

Antrenorul CFR, Dan Petrescu a invocat o oboseală puternică şi probleme de sănătate şi nu a stat pe bancă în meciul din Crâng. Chiar şi în lipsă, „Bursucul” nu a fost iertat de galeria roş-albaştrilor. Ultraşii FCSB au dat tonul scandărilor obscene la adresa antrenorului campioanei, preluate apoi de întreg stadionul.

Zilele trecute, la petrecerea de titlu a CFR, Petrescu a fost surprins lângă mai mulţi jucători clujeni care scandau lozinci obscene împotriva FCSB.

Articole similare