Angelina Rivera Rocabado, un cadru didactic premiat de elevi

Angelina Rivera Rocabado, profesor de limba engleză și franceză în Râmnicu Sărat, a fost premiată de elevi în cadrul Galei SuperTeach, care a reunit, offline și online, oameni de business și reprezentanți ai mediului diplomatic, reprezentanți ai aparatului guvernamental, profesori și experți în educație, elevi și părinți. A fost un eveniment dedicat copiilor și a celebrat, așa cum au dorit și au și reușit să realizeze organizatorii, impactul pe care profesorii cu mentalitate deschisă îl au asupra acestora, prin descoperirea și dezvoltarea potențialului fiecărui copil și dezvoltarea abilităților cu adevărat necesare pentru viitor.
Pe scena Galei SuperTeach au urcat 60 de copii, care le-au vorbit adulților despre nevoile, dorințele și visurile lor transpuse în scrisori, discursuri, întrebări adresate celor din sală și muzică. Ei au fost cei care au și premiat, în premieră, profesorii care le-au făcut din școală un loc unde se simt bine, în siguranță și fericiți. Ei le-au oferit trofee profesorilor care le sunt modele la clasă, care le înțeleg nevoile și care i-au determinat să iubească școala. „Ne-au făcut anii de școală minunați”, au spus Elena Anton, Mark Zoltani, Daniel Nicușor Petcu, Sofia Prodan și Anna-Eliza Efimov, cei cinci elevi ai profesorilor absolvenți ai Programului Mentalitate Deschisă în Educație.
Printre cei apreciați chiar de copii pe scena Galei s-au aflat Margareta Anța, profesor de limba română și franceză în județul Vaslui, Mona Mihaela Petho, profesor de limba română în Sfântu Gheorghe, Angelina Rivera Rocabado, profesor de limba engleză și franceză în Râmnicu Sărat, Marilena Călin, învățătoare în București, și Roxana Pîrvu, profesor de limba engleză și spaniolă în București; ei au ajuns la inimile elevilor și îi ajută să meargă cu bucurie la școală, în fiecare zi. „Ne-am dori ca toți profesorii din România să fie premiați de elevii lor, să fie apreciați pentru cum reușesc să vadă și să dezvolte potențialul din fiecare copil. Pentru a face acest lucru, este necesar ca dascălii să fie capabili să vadă măreția din ei înșiși mai întâi, să realizeze care este impactul pe care îl au asupra elevilor și asupra dezvoltării societății și să învețe să pregătească copiii pentru viitor, nu pentru trecut”, a spus Felix Tătaru, președintele Asociației SuperTeach.
Reamintim că Angelina Rivera Rocabado este director adjunct și cadru didactic care transformă într-un model de educație Școala gimnazială „Gheorghe Vernescu” din Râmnicu Sărat, acum înscrisă și în programul național școli-pilot, prin care educația se face în funcție de nevoile elevului. Este o școală de cartier, unde o parte dintre elevi provin din medii defavorizate sau din căsuțe de tip familial. Pentru toți ea caută soluții prin care școala să fie un spațiu în care învață, se dezvoltă, primesc o masă caldă și sprijin în depășirea traumelor emoționale de acasă.
Din 2014, Angelina Rivera Rocabado face parte și din comunitatea eTwinning, locul în care școlile din Europa fac schimburi de experiență. Dincolo de exersarea limbilor străine, spune că elevii săi își dezvoltă competențe de comunicare, își lărgesc orizonturile cu noi referințe culturale și lingvistice. Până acum, ea a călătorit virtual împreună cu elevii în clase din SUA, Turcia, Polonia, Marea Britanie sau Franța.