Firmele buzoiene stau la coadă pentru a obţine subvenţionarea locurilor de muncă prin Agenţia Ju­deţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru anul 2020. Este vorba despre cererile de finanţare din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe care aceştia le-au înaintat deja instituţiei buzoiene de ocupare. Până la această oră, pe lista AJOFM Buzău se află 542 angajatori care au solicitat încheierea de convenţii cu instituţia.

A.J.O.F.M. Buzău s-a aflat încă de la finele anului trecut  în  imposibilitatea legală de a mai încheia convenţii conform art. 80, art. 85 şi art. 93 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, de­oarece fondurile alocate, cu această destinaţie, din Bugetul Asigurărilor pentru şomaj cât şi din fondurile europene, se epuizaseră. “Menţionăm faptul că subvenţionarea locurilor de muncă conform art. 80, art. 85 şi art. 93 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, va fi reluată în anul 2020, în limita fondurilor alocate, ţinându-se cont de ordinea înregistrării cererilor  la A.J.O.F.M. Buzău şi cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege. Precizăm că  plata subvenţiei se poate face doar de la data încheierii/ semnării convenţiei reglementate de dispoziţiile art. 80, art. 85 şi art. 93 din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completarile ulterioare, ca şi do­cument-angajament legal”, transmite conducerea AJOFM Buzău.

Anul trecut, pe lista Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă cu angajatori beneficiari de subvenţii în perioada 1-31 decembrie 2019, în baza prevederilor Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru somaj şi stimularea ocupării forţei de muncă s-au aflat 571 firme.

DISTRIBUIȚI
loading...