Monden

Andreea Runceanu, participantă la un program de mentorat în industria muzicală

Femeile aflate la înce­putul carierei lor în music-business au oportunitatea de a face parte din structura proiectului MEWEM România (Mentorship Program for Women Entrepreneurs în Music Industry). Alături de alte nouă participante, și buzoianca Andreea Runceanu va avea de învățat din primul program de mentorat dedicat femeilor din industria ­mu­­zicală din România, avân­d-o drept mentor pe Anamaria Hâncu. ,,Simt de pe acum că va fi o experiență productivă și frumoasă”, a scris buzoianca pe rețelele de socializare, mândră că face parte din echipa Top 10 a proiectului.

MEWEM este primul program de mentorat ­de­dicat doamnelor și domnișoarelor din industria muzicală din România, care vor fi ghidate de zece femei-lider din acest domeniu. Peste 50 de femei aflate la început de drum în diverse arii din industria muzicală românească – comunicare și PR cultural, case de discuri, manageri de artiști, artiste independente, organizatoare de festivaluri – s-au înscris la prima ediție a programului de mentorat MEWEM, însă doar zece dintre acestea, printre care și Andreea, au fost selectate de către organizatori să participe în proiect.

Timp de trei luni, artista buzoiană va lua parte la sesiuni one-to-one cu mentorii, la workshopuri și întâlniri de grup pe diverse teme legate de industria muzicală. Participantele vor avea ocazia să colaboreze cu zece femei-lider din industrie: Anca Lupeș, fondatoarea Mastering the Music Business, Alina Manole, artist independent, Anamaria Hâncu, Communications Manager INNA și Antonia, Carina Sava, fondatoare și artist ma­na­ger Watermelon Agency, Cristina Bazavan, jurnalist, specialist în comunicare, Ioana Chereji, PR Mana­ger UNTOLD & Neversea, Iulia Pop, co-fondatoare și PR Manager Overground Music, Iulia Popovici– jurnalist, curator de arte performative, Laura Coroianu, Managing Partner ­EMA­GIC, Olga Juverdeanu, CEO Global Records.

Anamaria Hâncu
Anamaria Hâncu

Reamintim că Andreea Runceanu, liderul trupei Amadeus, provine dintr-o familie de muzicieni și încă de mic copil a fost atrasă de domeniul artistic. Mama ei era violonistă (a fost primul ei profesor de vioară), tatăl corist, iar verișoara ei, Mihaela Runceanu, una dintre cele mai mari voci ale muzicii românești. A crescut cântând, întâi cu vocea, apoi cu vioara, iar pasiunea s-a transformat într-o dorin­ță de a urma o carieră în domeniul muzicii.

Programul MEWEM este o premieră pentru industria muzicală din Româ­nia, care atinge o problemă frecventă din industriile culturale și creative: subreprezentarea profesională a femeilor. Cu toate că scena românească se bucură de prezența multor artiste, mediul antreprenorial din spatele scenei este în continuare dominat de bărbați. Proiectul își propune să echilibreze reprezentarea de gen din industriile creative și să încurajeze evoluția profesională a femeilor.

Articole similare

error: Continut protejat!!