Monden

Andreea Runceanu a suferit o intervenţie chirurgicală care a ţinut-o o lună departe de scenă

Oare cum ar fi viaţa ei fără muzică? Să nu poată ţine vioara la gât sau să nu poată fredona prin casă? Acestea au fost gândurile care au măcinat-o pe buzoianca Andreea Run­ceanu timp de o lună, perioadă în care a trebuit să se recupereze după ope­raţia de tiroidă, o recuperare grea, cu pauză vocală. Revenirea pe scenă i-a adus din nou zâmbetul pe buze violonistei de la Amadeus, care a şi susţinut primul concert în Sri Lanka, alături de trupa sa, în faţa unui public minunat.

„Azi, pe scenă, am fost fericită. Am terminat primul concert după o pauză de o lună. O lună în care mi-am operat tiroida, am rămas parţial fără voce şi am făcut aproape zilnic un exerciţiu de imaginaţie dureros. Cum ar fi viaţă mea fără muzică, fără să pot ţine vioara la gât sau fără să fredonez prin casă? Acum m-am aşezat în faţa oglinzii din cabina artiştilor şi m-am uitat la cicatricea de la gât. O să-mi aducă aminte mereu, cu formă ei de zâmbet, că sunt norocoasă”, a scris pe reţeaua de socializare Andreea.

Şi mai indignată de cazul de discriminare din Ditrău după vizita în Sri Lanka

Ajunsă în Sri Lanka, buzoianca a făcut referire la scandalul care a ţinut capul jurnalelor de ştiri în această perioadă, după ce 350 de săteni din Ditrău, judeţul Harghita, au protestat împotriva angajării a doi imigranţi din Sri Lanka la o brutărie locală.

„M-am plimbat toată ziua prin Colombo cu un gând care nu mi-a dat pace. Cum atâta lume ne-a zâmbit pe stradă, în templu, pe malul mării, în piaţă, mămici cu copii de mână, vânzători de îngheţată, corporatişti la costum sau şoferi de tuk tuk. Ne-au zâmbit nouă, celor care venim de pe alt continent, avem altă credinţă şi altă culoare a pielii. Asta în timp ce la mine în ţară oamenii dintr-un sat n-au acceptat să primească doi brutari din Sri Lanka să le coacă pâinea”, a povestit Andreea, în timp ce se afla în Sri Lanka.

Reamintim că Andreea a crescut într-o familie în care muzică a fost baza. Nepoata celebrei Mihaela Runceanu şi sora lui Xenti Runceanu, Andreea Run­ceanu a evoluat pas cu pas, urmând cursurile Liceului de Artă de la Buzău şi continuând la Liceul „George Enescu” Bucureşti. Buzoianca a studiat vioara şi, pianul, iar în anul 2000 a fondat trupa Ama­deus, una dintre cele mai longevive şi mai apreciate proiecte muzicale de calitate din România. Cvartetul Amadeus are pe canalul de Youtube peste 1 miliard de vizualizări, reuşind până acum să concerteze la evenimente internaţionale de ţinută: Gala Casei de Modă DIOR de la Monte Carlo, în faţa preşedintelui Vladimir Putin (cu ocazia aniversării a 75 de ani a preşedintelui Kazahstanului, Nursultan Na­zar­bayev), la petreceri exclusiviste în Dubai, la Bollywood, alături de Alessandro Safina sau pe aceeaşi scenă cu Richard Clayderman. Andreea a început studiul viorii la 7 ani, iar în clasa a IX-a şi a X-a a luat premiul I la Olimpiada pentru Teoria Muzicii.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker