joi, 28 mai 2020

Andreea de la Amadeus, dedicație pentru verișoara ei Mihaela Runceanu, în ziua când artista ar fi împlinit 65 de ani

Luni, 4 mai, buzoianca Mihaela Runceanu, una dintre cele mai bune voci ale muzicii ușoare românești,  ar fi împlinit 65 de ani. Cu acest prilej, Andreea Runceanu, fondatoarea trupei Amadeus, a ținut să îi dedice un moment muzical special verișoarei sale care a dispărut prematur fiind victima unei crime.

„Mare parte din ceea ce sunt eu azi i se datorează verișoarei mele, Mihaela Runceanu, de aceea aleg azi să cant o piesă dedicată ei, special. Ei îi datorez bucuria de a fi pe scenă, așa cum bucura ea oamenii când era pe scenă. Îmi bate inima puternic, ea astăzi ar fi împlinit 65 de ani, și o să cânt cu ea o piesă compusă special de Xenti, după o melodie celebră de-a ei”, a mărturisit buzoianca pe pagina ei de Facebook.

„Stăteam în pat și mă uităm la poză ei, fredonând melodia”

Andreea a interpretat la vioară piesa „De-ar fi să vii” a Mihaelei Runceanu. Lidera trupei Amadeus a mai povestit cum zile în șir, după dispariția Mihaelei, s-a tot uitat la poza ei și a tot cântat piesa „De-ar fi să vii”, cu speranța că va apărea într-un final Mihaela. „Am tot spe­rat și am crezut că va veni. Îmi amintesc cum stăteam în pat și mă uităm la poză ei, fredonând melodia”, povestește Andreea.

În ceea ce privește relația pe care Andreea Runceanu a avut-o cu celebra sa verișoară, aceasta a declarat în urmă cu ceva timp că o adora pe Mihaela. Ultima întâlnire cu ea a avut loc după ultimul concert al Mihaelei Runceanu, în culise, cu câteva zile înainte ca artista să fie ucisă.

„Totul se întâmpla cu câteva zile înainte de tragica dispariție”

„Concertul ei, ultimul, de la Sala Radio este cel care a avut cel mai mare impact asupra mea. Totul se întâmpla cu câteva zile înainte de tragica dispariție, totul a fost foarte emoționant și la final chiar îmi aduc aminte că a îngenuncheat în fața fanilor; pe vremea aceea, în timpul comuniștilor, era un act de curaj. În culise îmi aduc ­aminte că am stat la ea în brațe și m-a întrebat ce vreau eu să fac în viață. Eu am zis că vreau să fiu ca ea, iar ea a subliniat că nu trebuie să renunț niciodată la vioară. Eu aveam atunci 9 ani, Xenti 13 ani și fusese prima dată când o vedeam pe Mihaela într-un concert de amploare. Și a fost primul și ultimul”, a povestit Andreea Runceanu.

❤️ Mihaela RunceanuYoutube : https://www.youtube.com/user/mircea82

Gepostet von Andreea Runceanu am Montag, 4. Mai 2020

loading...
error: Content is protected !!