Acasă Monden Andra Gogan a fost victimă a bullyingului în școala generală

Andra Gogan a fost victimă a bullyingului în școala generală

0
Andra Gogan a fost victimă a bullyingului în școala generală

• Buzoianca a amintit, în cadrul unui interviu televizat, că această formă de agresiune fizică și verbală a căpătat o amploare enormă acum, mai ales în școli

Majoritatea dintre noi am auzit, în ultimul timp, de fenomenul de bullying, întâlnit cu precădere la copii și la adolescenți, care, fie din postura de agresați, fie din cea de agresori, ajung să se distanțeze de colectivitate și să fie etichetați de societate drept ,,depresivi” sau ,,violenți”. Alături de specialiști în domeniu, vedetele au abordat frecvent această temă în cadrul emisiunilor TV, mai ales că ele sunt în centrul atenției și, de cele mai multe ori, sunt invidiate de oamenii din jurul lor, uneori mai mult decât admirate.

De un astfel de caz de bullying, de care a avut parte în copilărie, a povestit și Andra Gogan, cea care ,,o agresa” fiind o colegă de clasă, căreia nu îi plăcea firea ei zâmbitoare și pozitivă. ,,Prin clasa a VIII-a am trecut și eu prin acest fenomen. Eram prea zâmbă­reață, prea pozitivă, nu știam să mă cert, iar una dintre colegele mele i-a sunat pe toți copiii din clasă și le-a spus de ce să nu mă placă și cum să mă oco­lească. Mai mult, în cadrul unui proiect în care am fost partenere, ea s-a ridicat în fața clasei și a spus că mă urăște că zâmbesc prea mult și că sunt prea bună, prea pozitivă. Am plâns mult atunci, m-am dus acasă și i-am cerut mamei să mă învețe să mă cert”, își aduce aminte vedeta.

Din aceste episoade, Andra a învățat să fie mândră de ea și consideră că și părinții au un rol important în combaterea acestui fenomen, pentru că ei sunt primii care trebuie să îi învețe pe copii să fie po­zitivi, să treacă mai departe peste tot și să se înconjoare doar de pozitivism. ,,Eu am o relație foarte bună cu mama mea. Din fericire, am avut părinți care s-au apropiat de mine. Dacă unii copii nu au parte de asemenea părinți, să îi asculte pe influenceri. Și aceștia sunt importanți în acest fenomen, eu chiar asta fac cu fanii mei. Și noi, vloggerii, trecem peste aceste episoade cu <haterii> și învățăm din ele. Mesajul meu pentru victimele bullyingului este să se iubească mai mult pe ei, să nu ia în seamă tot și să țină cont că oamenii care fac bullying nu primesc destulă iubire acasă cât să dea mai departe”, a încheiat Andra Gogan.