Politic

Andi Cristea, noi pași în „dosarul Metaverse”

Deputatul social-democrat buzoian Andi Cristea, raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pe dosarul Metaverse, a discutat cu secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, despre impactul tehnologiilor emergente asupra societăților noastre.

„În pregătirea raportului despre Metaverse, am avut onoarea de a mă întâlni cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić. Am explorat impactul tehnologiilor emergente asupra societăților noastre. Discuțiile au abordat provocările pentru drepturile omului, democrația și statul de drept. În ședința Comisiei de Știință, Media, Educație și Cultură vom desecretiza memorandumul introductiv pe care l-am prezentat în iunie la Westminster. Scopul? Pentru a începe dialogul cu companiile de tehnologie. Stay tuned”, a scris Andi Cristea pe rețelele de socializare Facebook și Instagram.

Reamintim  că deputatul Andi Cristea a fost desemnat să gestioneze la nivel european, din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, dosarul Metaverse. În calitate de raportor al Adunării, deputatul Cristea examinează aspectele relevante cu privire la Metaverse, rolul pe care Consiliul Europei ar trebui să il aibă în revizuirea sistemelor și standardelor existente. În urma adoptării unei rezoluții pe această temă, Consiliul Europei poate propune recomandări statelor membre cu privire la modul în care democrația, drepturile omului și statul de drept pot fi protejate și promovate cu referire la această nouă tehnologie revoluționară.

Metaverse este un termen folosit de obicei pentru a descrie conceptul unei iterații viitoare a internetului, alcătuit din spații virtuale 3D partajate, conectate într-un univers virtual perceput. Metaversul, într-un sens mai larg, se poate referi nu numai la lumi virtuale, ci la Internet ca întreg, incluzând întregul spectru al realității augmentate. Conceptul de metaverse sau meta-univers, prezent deja în jocurile video, desemnează un spațiu cibernetic care este paralel cu realitatea fizică și în care o comunitate de oameni interacționează sub formă de avataruri web. Dezvoltarea metaversului este adesea legată de avansarea tehnologiei de realitate virtuală din cauza cererilor tot mai mari de imersiune. Interesul recent pentru dezvoltarea metaversului este influențat de Web3, un concept pentru o iterație descentralizată a internetului. Web3 și metaverse au fost folosite drept cuvinte la modă pentru a exagera progresul dezvoltării diferitelor tehnologii și proiecte conexe în scopuri de relații publice. Confidențialitatea informațiilor, dependența utilizatorilor și siguranța utilizatorilor sunt preocupări în metavers, care decurg din provocările cu care se confruntă mediile sociale și industria jocurilor video în ansamblu.

 

Articole similare