Politic

Andi Cristea : „Colaborarea dintre parlamentele României și Republicii Moldova va fi foarte bună”

Deputatul social-democrat de Buzău Andi Cristea s-a întâlnit, cu ocazia vizitei oficiale la București a delegației Parlamentului Republicii Moldova, cu deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Doina Gherman, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană din legislativul de la Chișinău și, în același timp, colega acestuia din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a anunțat pe Facebook parlamentarul buzoian.

,,Vizita doamnei Gherman a reprezentat un bun prilej pentru a discuta des­pre cum putem sprijini parcursul european pe care se află în acest moment Republica Moldova, dar și ce proiecte comune am putea dezvolta la nivel de coope­rare parlamentară. Având în vedere faptul că cetățenii moldoveni au arătat că susțin calea pro-europeană, sunt convins că în viitor colaborarea dintre cele două parlamente naționale și, în special, dintre Comisiile pentru politică externă și afaceri europene va fi una foarte bună”, spune deputatul social-democrat de Buzău Andi Cristea.

O delegație a Parlamentului Republicii, condusă de președintele forului legislativ, Igor Grosu, lider interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, a făcut o vizită oficială la București, în perioada 31 august-2 septembrie. Delegația din Republica Moldova a participat la des­chiderea sesiunii parlamentare de toamnă, mai precis la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 1 septembrie. În cadrul vizitei, Igor Grosu a avut întrevederi cu preșe­dintele Camerei Deputaților Ludovic Orban, cu preșe­dintele Senatului Anca Dragu. Totodată, iar delegația parlamentară din Republica Moldova a fost primită și de către președintele Klaus Iohannis.

Articole similare