Sănătate

FOTO | Alexandru Varga, singurul medic care realizează augmentare mamară în Buzău

Dacă în trecut buzoiencele erau nevoite să se deplaseze în afara orașului pentru operația de augmentare mamară (operația de mărire a sânilor), astăzi această intervenție chirurgicală se poate face și în Buzău. Ea este realizată de dr. Alexandru Varga, absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” și al Facultății de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București.

Operația de mărire a sânilor (augmentarea mamară) este o procedură estetică realizată de către un chirurg plastician calificat, cu scopul îmbunătățirii dimensiunii, formei și proporțiilor sânilor. Ea se recomandă în special pentru persoanele care au o dezvoltare insuficientă a sânilor, care au pierdut din volum în urma sarcinii sau a alăptării, când există asimetrie între sâni, dar și în cazul femeilor care au suferit o mastectomie în urma tratamentului pentru cancerul de sân.

La Buzău, operația de augmentare mamară este realizată de dr. Alexandru Varga la Spitalul Angi San, unde operează. Despre operația de augmentare mamară, medicul buzoian spune că „este un proces de protezare folosind un implant din silicon” și explică în linii mari care sunt etapele premergătoare acesteia. „Înainte de intervenție, trebuie să avem o consultație de aproximativ o oră în care vom discuta și vom măsura toți parametrii ce ne interesează. Se măsoară diametrul toracic, distanța de la complexul areolomamelonar până la incizura sternală pentru a putea alege, în final, cea mai potrivită proteză mamară. Folosim doar implanturi de cea mai bună calitatea, marca Polytech, care au garanție pe viață și sunt recunoscute datorită formei și texturii lor naturale. Respectând toate aceste măsurători, vom avea întotdeauna rezultatul optim. Operația nu lasă mari semne pe trupul pacientei. Sunt două incizii de aproximativ cinci centimetri, implantul intră submuscular, iar glanda mamară își reia poziția fiind detașată de mușchi. Intervenția durează aproximtiv două ore și necesită multă atenție, implicare și minuțiozitate. Recuperarea durează aproximativ două săptămâni, însă la final putem spune că am făcut un om fericit. Ne ocupăm cu treaba asta”, a declarat dr. Alexandru Varga.

Medicul buzoian atrage atenția și asupra nevoii crescute de grijă de sine, încurajând pacienții să se prezinte la medic dacă au simptome neobișnuite care nu trec de la sine în mai puțin de trei săptămâni și menționează faptul că prevenția este cel mai bun medicament. „Orice patologie neglijată se agravează, iar rezolvarea este pe măsura neglijenței. Cu cât este mai îndelungată evoluția, cu atât intervenția chirurgicală este mai complicată”, adaugă acesta.

De la operații de îndepărtare a alunițelor, la operații de îndepărtare a cancerelor de piele

Varga este unul dintre cei mai reputați medici ai Spitalului Angi San, dar buzoienii îl găsesc și la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Alexandru Varga este medic primar chirurgie plastică și estetică, precum și microchirurgie reconstructivă, fiind șeful secției cu același nume din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău. În urma experienței și a formării atât în țară cât și în străinătate, dr. Varga Alexandru este astăzi singurul chirurg plastician din Buzău care realizează operații de mastopexie, mamoplastie, ginecomastie, brahioplastie și abdominoplastie, exclusiv în cadrul Spitalului Angi San, demonstrând astfel că poți face performanță și în provincie dacă ești pasionat și motivat de dorința de a face bine.

Activitatea lui este complexă, de la operații de îndepărtare a alunițelor, la operații de îndepărtare a cancerelor de piele. „Înainte operam o aluniță, o unghie încarnată, un chist sebaceu, ajungând la momentul actual să pot furniza alături de echipa mea servicii medicale complexe, precum operații pentru cancere de piele – epitelioame, intervenții de reparare a tendoanelor – sindromul de tunel carpian, cazuri tot mai complexe de chirurgie a mâinii, dar și intervenții chirurgicale estetice”, povestește medicul. Alexandru Varga este recunoscut astfel pentru specializările și competențele sale în chirurgie plastică, chirurgie estetică, microchirurgie reconstructivă și arsuri, precum și reconstrucție nazală cu lambou dorsal nazal.

Medicul Alexandru Varga are o experiență semnificativă în domeniul chirurgiei plastice, reușind să câștige experiență și aprecierea colegilor și a pacienților săi într-un timp relativ scurt, fiind un profesionist în ceea ce face. În plus se dovedește a fi și comunicativ și empatic, așa cum afirmă și una dintre pacientele sale pe pagina de Facebook Angi San Buzău.

Pacienții îl apreciază atât pentru pregătirea sa medicală, cât și pentru natura sa umană datorată comunicării empatice. „Am străbătut 3.000 de km distanța pentru a mă opera de blefaroplastie nivel superior și inferior datorită CV-ul domnului dr. Varga Alexandru. Este un medic excepțional, cu o experiență vastă în domeniu. Operația a fost un succes cu rezultate foarte bune, peste așteptările mele. Recomand cu mare încredere”, a declarat Diana Dămăroiu, o fostă pacientă a medicului buzoian

Articole similare