Monden

„Amintiri” prețioase ale lui Laurențiu Cazan alături de vedetele muzicii românești de altădată

Căutând prin cutiuța cu amintiri alături de vedetele muzicii românești de altădată, buzoianul Laurențiu Cazan a dat peste o fotografie rară cu celebra Romica Puceanu, supranumită, pe bună dreptate, Doamna sau Regina muzicii lăutărești. Poza evidențiată pe rețelele de socializare a stârnit zeci de comentarii și mii de like-uri, mai ales când buzoianul a povestit contextul în care a fost făcută imortalizarea momentului.

„Poza asta am făcut-o înaintea unui concert la Sala Sporturilor din București, prin 1984. Nu știu dacă există și o filmare. E posibil ca Televiziunea Română să o aibă. Am să încerc să aflu. Îmi aduc aminte însă de o întâmplare foarte nostimă. În același an, pe Romica Puceanu am întâlnit-o, pentru prima oară, într-un concert la Teatrul de Revistă <Constantin Tănase> din București. Eu eram angajat în orchestră ca organist, pentru o perioadă scurtă de vreo trei luni. Fără să fi făcut vreodată vreo repetiție împreună, ne-am trezit cu ea pe scenă. Și am cântat. Am cântat cu succes, fiindcă muzica ei era foarte populară în acea perioadă”, a rememorat Laurențiu clipa.

O surpriză asemănătoare a trăit și alături de Aurelian Andreescu. Cu maestrul s-au trezit pe scena Sălii Sporturilor, în timpul unui concert cu trupa „Litoral”, prin 1981. „Pur și simplu, ne-am pomenit cu el pe scenă în fața a mii de spectatori, fără
să-l fi întâlnit, până atunci vreodată. A fost un șoc pentru noi. Și totuși ne-am descurcat. Publicul era fericit, noi eram fericiți. De fapt… așa cum am mai spus… Eram atât de fericiți și… nu știam…”
, a mai completat Lauranțiu Cazan, nostalgic după vremurile de glorie pe care le-a trăit împreună cu nume mari ale scenei muzicale românești.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker