marți, 22 septembrie 2020

Amendă record pentru firma de pază de la concertul lui Ștefan Bănică de la Buzău

Amendă record pri­mită de o firmă de pază din Brașov antamată să ­asi­gure protecția la concertul susținut la Buzău de Ștefan Bănică Jr. în luna noiembrie a anului trecut. Polițiștii care au verificat documentele societății au descoperit că așa-zișii agenți de pază erau, de fapt, niște neica-nimeni. Cei nouă body-guarzi nu erau angajați cu forme legale, iar de atestate profesionale nici vorbă.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au aplicat amenzi de 7.000 lei societății în cauză, fiind trimisă o notificare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov, care a dispus de asemenea sancționarea acesteia.

Inspectorii de muncă au fost însă mult mai drastici. 180.000 lei este amenda aplicată.

Această societate nu este singura găsită în neregulă. În perioada 2-31 decembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu lucrătorii cu atribuții pe linia pazei din cadrul polițiilor municipale, orășenești și posturilor de poliție rurală, au desfășurat controale la mai multe obiective de pe raza județului privind modul de asigurare a securității bunurilor și valorilor ­mo­­netare deținute, manipulate și transportate în contextul perioadei de intensificare a activităților comerciale în preajma sărbătorilor de iarnă.

Polițiștii au avut în vedere modul în care sunt respectate prevederile legale privind organizarea pazei și protecția pazei, protecției bunurilor și va­lorilor pe timpul manipulării, păstrării ori depozitării pe timpul nopții.

Polițiștii au făcut ­veri­ficări la la obiectivele comerciale mari, precum și la nivelul prestatorilor de servicii de pază și de transporturi de valori monetare, fiind verificate în total 230 de obiective și 118 agenți de pază, fiind controlate și 22 de mijloace de transport valori.

Cu ocazia controlului efectuat la trei dintre obiective, au fost constatate nereguli privind organizarea pazei și echiparea agenților de pază, context în care au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost trasate măsuri de remediere.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 48 de sancțiuni contravențio­nale, dintre care 37 prestatorilor de servicii de securitate și 11 unităților controlate, în valoare totală de 26.700 lei.

De asemenea, perso­nalul care operează cu valori monetare a fost reinstruit cu privire la modul de depozitare și transport al acestora precum și cu mo­dul de acțiune în diferite situații.

Cu ocazia controlului efectuat la o societate ­co­mercială cu punct de lucru pe raza municipiului Buzău, s-a constatat faptul că unitatea are adoptate măsuri de securitate fără a avea elaborată Analiza de risc la securitate fizică, motiv pentru care societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform  la H.G. 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunu­rilor, valorilor și protecția persoanelor.

loading...
error: Content is protected !!