sâmbătă, 30 mai 2020

Ambulatoriul Spitalului Județean Buzău va fi dotat cu aparatură la standarde europene

Ambulatoriul Spitalului Județean Buzău va fi dotat, în următoarele luni, cu aparatură medicală nouă. La Consiliul Județean Buzău a fost semnat, luni, contractul pentru finanțarea cu fonduri europene a proiectului prin care se dorește cresterea accesibilitatii și calității serviciilor de sănătate furnizate în cabinetele de specialitate din cadrul Ambulatoriului de Specialitate Integrat Spitalului Jude­țean de Urgență Buzău. Contractul a fost semnat de Jeni Crăciun, director Direcția Implementare a Programului Operațional Regional din Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Cererea de finanțare a proiectului a fost depusă în cadrul Programului Opera­țional Regional 2014-2020, proiectul având o valoare totală de 2.300.000 euro, cu o contribuție a Consiliului Județean Buzău de 46.000 euro, ceea ce reprezintă 2%, restul sumei fiind asigurate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 1,6 milioane euro, și de la bugetul de stat. Printre cele mai importante echipamente ce se vor achiziționa este un computer tomograf de ultimă generație și un ecograf Doppler. Data estimată de finalizare a proiectului este mai 2021, procedura de achiziție prin licitație fiind în curs de finalizare.

Prin acest proiect, Consi­liul Județean Buzău își propune îmbunătățirea funcționalității Ambulatoriului de Specialitate Integrat Spitalului Județean de Urgență Buzău prin dotarea acestuia cu aparatură medicală de specialitate de ultimă generație, dar și nemedicală, aferentă desfășurării actului medical, în vederea îmbunătățirii activității curente a ambulatoriului și creșterii calității actului medical. Aparatele ce se vor achiziționa sunt moderne, performante, cu consum redus de energie. ,,Preconizăm că și numărul internărilor evitabile se va reduce, iar pacienții vor beneficia de îngrijirile necesare în cadrul ambulatoriului, fără a mai avea nevoie să fie internați. Dotarea ambulatoriului va consta în achiziția de aparatură medicală nouă și performantă pentru toate cabinetele, dar și în instruirea personalului medical cu privire la utilizarea noilor aparate”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău. Cabinetele și laboratoarele ce fac obiectul proiectului sunt chirurgie pediatrică, radiologie CT, radiologie eco, ORL, reumatologie, ortopedie, boli de nutriție, alergologie, chirurgie plastică, endocrinologie și nefrologie, neurologie, OMF (oro-maxilo-facial), urologie, medicina muncii, chirurgie, psihologie, statistică, recepție. Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență, Claudiu Damian, este vorba despre 26 de cabinete cu peste 300 de pacienți prezentați zilnic.

Se urmărește astfel accesibilizarea ofertei de servicii de asistență în cadrul Ambulatoriului de Specia­litate Integrat Spitalului Județean de Urgență Buzău prin creșterea numărului de pacienți consultați/tratați/investigați cu cel puțin 3% în urma implementarii proiectului.

Echipamentele noi achiziționate în vederea dotării ambulatoriului vor asigura mijloacele oferirii de servicii medicale la standarde europene, vor conduce la reducerea timpului de diagnosticare și tratament, capacitate crescută de diagnostic și tratament, aco­perirea nevoilor me­dicale ale pacienților, reducerea numărului de pacienți redirecționați către alte centre medicale, reducerea numă­rului de internări, cu implicații pozitive asupra gradului de sănătate al populației, atragerea de personal ­me­dical bine pregătit datorită îmbunătățirii condițiilor de muncă oferite, creșterea gradului de satisfacție a pacienților față de nevoile acestora, cresterea ritmului de diagnostic si a eficienței terapeutice care sa permită un rulaj crescut al pacientilor.

Se va reduce riscul de suprasolicitare severă a spitalului, întrucât capacitatea actuală de internare nu acoperă în permanență solicitările datorate adresa­bilității crescute a pacienților față de spital.

loading...
error: Content is protected !!