Politic

„Amazoanele lui Dragnea”, unul dintre motivele rupturii de Codrin Ștefănescu?

Deși părea greu de crezut că așa ceva se poate întâmpla, Liviu Dragnea s-a certat la cuțite cu ultimul dintre colaboratorii săi apropiați, Codrin Ștefănescu. Cel din urmă a oficializat ruptura printr-o postare pe Facebook în care-l face albie de porci pe fostul său stăpân. Dragnea e numit „mic monstru” care „s-a bălăcit cu maximă plăcere” în „sistemul coldisto-securist”.

Codrin Ștefănescu și-a datorat prosperitatea din ultimii ani lui Liviu Dragnea, care l-a cules de pe drumuri după ce aventurile politice anterioare eșuaseră și l-a pus direct secretar general adjunct al PSD, spre marea nemulțumire a baronilor social-democrați. Cei doi au rămas în aceeași barcă și după condamnarea lui Dragnea, iar odată cu ieșirea acestuia din pușcărie au pus la cale înființarea unui nou partid. Codrin Ștefănescu este creditat cu rolul principal în dramoleta despărțirii lui Dragnea de fosta sa iubită, Irina Tănase. Zilele trecute, însă, fostul lider suprem al PSD a cerut public ca partidul condus oficial de Codrin Ștefănescu, Alianța Pentru Patrie (APP), să nu mai folosească numele său.

Vineri, fostul lacheu al lui „Daddy” a replicat pe Facebook cu un lung comentariu în care-l desființează, pur și simplu, pe Dragnea, după ce ani în șir îi periase cu umilință chiar și scamele invizibile.

E timpul să vă explic motivul relației mele tensionate cu Liviu Dragnea! Și să vă cer iertare, în mod public, pentru că în ultimii ani am susținut și am spălat de păcate, vechi și noi, un mic monstru! Dar am sperat că acest om se va schimba radical, va ieși din siajul sistemului coldisto-securist în care s-a bălăcit cu maximă plăcere, că va renunța la minciuni, la maniera lui toxică de a-și «înjunghia» politic, pe la spate, aliații, camarazii, oamenii nevinovați! M-am înșelat! Și asta o spun eu, răspicat și clar, eu, cel care i-am stat alături când era abandonat de toți. Unii au avut dreptate
s-o facă, recunosc și asta! I-am iertat lui Dragnea toate derapajele si toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor. Toate! Oricât de grave au fost! Alții nu-l iartă nici azi și în mod sigur au dreptate. Eu, totuși, am făcut-o! (…) Și, în final, îi pun câteva întrebări lui Liviu Dragnea, solicitându-i să răspundă public!În cele 11 luni de când eu am înființat APP, în cele 11 luni de când nu te implici deloc, stai numai prin vacanțe, ba cu probleme sau nu răspunzi la niciun telefon, de câte ori te-ai întâlnit cu vechii tăi tovarăși din grupul coldist-securist, inclusiv cu șeful de grup? Unde, de ce, ce ați discutat?
Te-ai văzut tot în secret și cu persoane din grupul Predoiu – fost Adj al SIE? De ce, care a fost subiectul? Este adevărat, așa cum se aude chiar și în zona media, că te au la mână ăștia? Că acționezi la ordin, timorat și supus?”
, a scris Ștefănescu pe Facebook.

Prea puțin s-a comentat însă pe tema motivelor care l-au mânat pe Dragnea să se dezică de Alianța Pentru Patrie a lui Codrin Ștefănescu. Se pare că, în afară de faptul că acesta din urmă ar fi instalat la conducerea unor organizații județene indivizi dubioși, croiți după chipul și asemănarea sa, un motiv al rupturii ar fi cel a amestecului brutal al lui Ștefănescu în viața personală a fostului lider social-democrat. În afară de faptul că de la lucrăturile acestuia s-ar trage despărțirea lui Dragnea de Irina Tănase, se pare că și povestea „amazoanelor” din vara acestui an ar proveni tot de la acesta.

Reamintim că la sfârșitul lunii iulie, Liviu Dragnea (59 de ani) a fost resuscitat mediatic printr-o așa-zisă poveste de alcov, în care au fost implicate, voit sau din pură prostie a celor care au rostogolit informația, două tinere din partidul Alianța Pentru Patrie, formațiune politică fondată de Codrin Ștefănescu și activată imediat după ieșirea din pușcărie a primului. Mai precis, s-a spus despre Dragnea că are o nouă iubită, după celebra despărțire de Irina Tănase. Astfel, presa centrală a rostogolit numele a două femei despre care s-a afirmat că ar fi intrat în grațiile politicianului: buzoianca Oana Leonte, președinta organizației de tineret a APP, și băcăuanca Ana-Maria Ioniță, fiică de preot, desemnată în funcția de președinte al filialei București a partidului Alianța Pentru Patrie.

Articole similare