duminică, 11 aprilie 2021

Amadeus sărbătorește 20 de ani de existență prin lansarea noului album, „Joy”

• Veniturile din vânzarea acestuia vor fi direcționate spre combaterea violenței domestice

Un nou album, dar și mai multă implicare în lupta contra violenței domestice! Despre asta vor vorbi cele patru fete din trupa Amadeus în cursul acestei dimineți, când își așteaptă cât mai mulți fani ai muzicii lor live, pe Zoom. De la ora 11.30, Andreea, Bianca, Patricia și Laura  lansează „Joy”  și marchează împli­nirea a 20 de ani de existență.

Potrivit informațiilor oferite de fete până acum, acest album este 100% independent, realizat prin forțe proprii, cu multe sa­crificii, dar și cu multe bucurii. Lansarea albumului coincide cu lansarea singleului ,,Joy”, al cărui videoclip a fost filmat în această vară într-o tabără de creație din mijlocul naturii, tabără în care s-a definitivat albumul. „Cele 14 piese se încadrează în genul new age, cu influențe muzicale care se simt de ani buni în muzica Amadeus – cinematic, gospel, new classical și muzică tradițională a mai multor culturi. Am colaborat pentru acest album și cu compozitorul Xenti Run­ceanu, care semnează compoziția și producția muzicală, dar și cu percuționistul maldivian Faizan. E un album atipic pentru zilele noastre, când muzica se face la normă. A crescut în câțiva ani, piesă cu piesă, iar fiecare cântec are povestea lui. Interacțiunile noastre cu scene din zeci de țări de pe patru continente, concertele în care am simțit că muzica este vibrația unitară din sufletele a sute de mii de oameni de culori, religii și etnii diferite, toate acestea au adăugat câte o notă, câte un ritm la piesele noastre. Albumul acesta este o oglindă a ceea ce fiecare dintre noi patru este în acest moment și a tot ceea ce noi patru suntem împreună”, a declarat buzoianca Andreea Run­ceanu.

Tot ea a mai spus că veniturile rezultate din vânzarea albumului vor fi direcționate către misiunea Fundației Sensiblu de a oferi un spațiu sigur femeilor victime ale violenței domestice, mai ales în această perioadă dificilă, în care trăiesc nu doar cu teama de violență, dar și cu teama de îmbolnăvire, de insecuritate financiară, de lipsă de predictibilitate și incertitudine legată de durata pandemiei. „Lansarea albumului în ziua de 25 noiembrie, Ziua Inter­națională pentru Elimi­narea Violenței împotriva Femeilor, nu este întâmplă­toare. Este ziua în care ne luăm angajamentul de a lupta activ, constant și pe termen lung, împotriva ­vio­lenței domestice, nu doar acum, prin donarea veniturilor generate de acest album. În viitorul apropiat ne dorim să facem cât mai multe întâlniri online cu femeile afectate de violența domestică, în care să le insuflăm curaj, să le aducem bucuria muzicii și să le asi­gu­răm că nu sunt singure”, a declarat și buzoianca Patricia Cimpoiașu.

Reamintim că Amadeus este unul din cele mai ­po­pu­lare grupuri muzicale românești în acest moment, cu numeroși fani în toate colțurile lumii. Fetele și-au câștigat locul în sufletul oamenilor din toată lumea, în calitate de artist independent, fără sprijinul unei case de discuri. Canalul lor de YouTube are peste 140 de milioane vizualizări pentru videoclipurile lor.  Bandul a fost fondat în luna noiembrie 2000 de către producătorul muzical Adrian Ordean și de managerul artistic Florin Ionescu, trupa fiind compusă la început din Andreea Runceanu, Alexandra Chișe, Cristina Filotti și Grațiela Giolu, cărora, în 2007, li s-a alăturat și Patricia Cimpoiașu, buzoianca înlocuind-o pe Alina Dinică (aceasta, la randul ei, luându-i locul Grațielei Giolu).  Din 2000 până în prezent, trupa Amadeus a lansat cinci

albume – „Continental” (2002), „Meridian” (2003), „Freedom” (2004), „The Island” (2007) și „24 Ore” (2009) – și a susținut turnee internaționale.

loading...
error: Content is protected !!