Monden

Amadeus a lansat concertul „Joy” pe platforma Overground Showroom

„Netflixul de concerte”, platforma Overground Showroom, a împlinit un an de la lansare, iar fetele de la Amadeus au fost și ele incluse în veritabila bibliotecă muzicală online, cu ultimul concert aniversar, albumul „Joy”, filmat pe plaiurile buzoiene, la Bisoca, acolo unde a copilărit Patricia Cimpoiașu.

Alături de zeci de producții de înaltă calitate disponibile, atât ale unor nume consacrate (Vița de Vie, Nicu Alifantis, The Mono Jacks, Byron), cât și ale unor trupe aflate în ascensiune, concertul fetelor de la Amadeus include toate piesele ultimului album, „Joy”, care poate fi vizionat până pe 30 septembrie, dacă vă cumpărați bilet online. Premiera concertului, care a fost filmat în natură, a avut loc în week-endul trecut, chiar în ziua în care platforma Overground Showroom a împlinit un an de funcționare.

Piesele au fost filmate în 2020, anul în care trupa Amadeus a împlinit 20 de ani,  ocazie cu care Andreea, Patricia, Bianca și Laura au lansat albumul „Joy”, o producție sută la sută independentă, realizată prin forțe proprii, cu multe sacrificii, dar și cu multe bucurii. Albumul a fost finalizat vara trecută, într-o tabără de creație din Munții Buzăului, „Lacul cu Mesteceni”, acolo unde Patricia și-a petrecut copilăria. În ultima zi de tabără, fetele au cântat toate piesele de pe album într-un concert, având drept public doar natura.

Reamintim că toate cele 14 piese de pe albumul „Joy” se încadrează în genul new age, cu influențe muzicale care se simt de ani buni în muzica Amadeus: cinematic, gospel, new classical și muzică tradițională a mai multor culturi. Instrumentistele au colaborat pentru acest album cu compozitorul buzoian Xenti Runceanu, care semnează compoziția și producția muzicală.

„E un album atipic pentru zilele noastre, când muzica se face la normă. A crescut în câțiva ani, piesă cu piesă, iar fiecare cântec are povestea lui. Interacțiunile noastre cu scene din zeci de țări de pe patru continente, concertele în care am simțit că muzica este vibrația unitară din sufletele a sute de mii de oameni de culori, religii și etnii diferite, toate acestea au adăugat câteo notă, câte un ritm la piesele noastre”, spunea buzoianca Andreea Runceanu.

Overground Showroom este o bibliotecă video on-demand, dedicată concertelor, ce propune un serviciu similar altor platforme de streaming video. Catalogul conține concerte live ale artiștilor din România, filmate full HD și cu sunet de înaltă calitate. Concertele sunt disponibile pentru streaming 24/7, iar veniturile generate de platformă sunt direcționate către artiști.

Articole similare