Actualitate

VIDEO / Dracula Race 2021 – R4 Rafting Euro Cup România, în plină desfășurare la Nehoiu

Dracula Race 2021 – R4 Rafting Euro Cup România se desfășoară în acest week-end la Nehoiu. Sâmbătă, competiția a început la ora 8 dimineața cu Captains meeting la startul S/H2H/SL (Pod Lunca Mare, Nehoiu), urmat de Sprint, H2H și slalom și se va încheia la orele 18.00 cu ultima competiție, cea pentru ghizii de rafting. Duminică, competiția va continua dimineață cu Downriver, urmând ca la ora 13.00 să aibă loc premierea câștigătorilor. Dacă nivelul apei permite, proba de Downriver se va muta pe Bâsca Rozilei, clasa 3-3+.

Evenimentul este  organizat de Asociația Română de Rafting, International Rafting Federation şi Mares Outdoor Events.  Pentru echipele din Romania clasamentul final va conta ca și rezultat al Campionatului Național 2021 și selecții naționale în 2021.

Echipele câștigătoare vor fi eligibile pentru selecția ca reprezentante ale României la Campionatul European 2021 și cel Mondial 2021 din Guilin/Zyiuan, China.
În cazul echipelor cu experiență redusă pe lângă rezultatul Selecțiilor va fi nevoie de o evaluare a capacității de autosalvare și de parcurgere a unor sectoare de râu cu dificultate crescută. Campionatul Mondial se va desfășura  pe râul Wupai, cu grad de dificultate WW4. DISCIPLINE: Sprint, H2H, Slalom, Downriver. CATEGORII: R4 Open Men, Open Women, Masters Men. Se adaugă automat alte categorii dacă sunt minim 3 echipe înscrise.
Se elimină categorii dacă sunt mai puțin de 3 echipe înscrise.

Comisia de arbitri internaționali va fi prezentă la competiția de la Nehoiu online,din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid 19.  La fața locului va ajunge o echipă de arbitri IRF   care va coordonată de către Marius Iliescu, IRF Judge.

Articole similare

error: Continut protejat!!