Actualitate

Alocațiile pentru copii cresc de la 1 ianuarie

Premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu, au prezentat luni seară principalele decizii luate în coaliție privind majorarea pensiilor și a altor venituri.

Liderii coaliției au decis și ca alocaţiile de stat pentru copii să fie actualizate cu rata inflaţiei, persoanele cu handicap să primească o a treisprezecea indemnizaţie, iar indemnizaţiile pentru veteranii şi văduvele de război să fie actualizate cu rata inflaţiei, începând din 2018, însemnând o creştere totală de aproximativ 30 de procente.

„Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial şi trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflaţia crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creşteri mai mici de 15 la sută şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8 la sută”, a transmis Nicolae Ciucă.

„În ceea ce priveşte protejarea persoanelor cu handicap, se va acorda cea de-a 13-a indemnizaţie. Totodată, se va actualiza cu rata inflaţiei indemnizaţia pentru veteranii şi văduvele de război – aceste indemnizaţii fiind îngheţate din anul 2018, creşterea fiind de aproximativ 30 la sută. De la 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflaţiei”, a anunțat și liderul PSD.

Informația privind majorarea alocațiilor a apărut în presă la începutul lunii, însă secretarul de stat în Ministerul Muncii Cristian Vasilcoiu a susținut că este doar un zvon.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker