ActualitateEducație

Alexandru Mironov, conferință la Buzău

Joi, 9 iunie, ora 13.00, Caravana Știință și Imaginație ajunge la Buzău și va poposi la Sala Mare a Primăriei Buzău, pentru că aici va avea loc lansarea numărului 116 al celei mai vechi publicații de popularizare a științei, revista Știință&Tehnică, o interesantă prezentare de vechi instrumente de navigație, pe care o va realiza comandor Vasile Chirilă; aceasta va fi urmată de o altă prezentare intitulată „Eclipsa de la capătul lumii”, realizată de Cătălin Beldea. Tot atunci Cristian Român va vorbi despre „Muzica stelelor”,  iar profesorului Alexandru Mironov va ține o conferință cu tema „Viitorul nu va mai fi așa cum îl știam”.  În după-amiaza aceleiași zile, de la ora 17.30, Andra Mirescu va da startul  Atelierului de distracție cu știință distractivă și gheață carbonică. Echipa Știință&Tehnică și partenerii vă așteaptă în Parcul Tineretului cu mai multe ateliere și observații astronomice prin lunetă și telescop, precum atelierele de astronomie pentru copii, cu Adina Soare și de animație, cu Bogdan Mihăilescu, atelier  ludic, cu Aurel Iftene, atelier Arduino, cu Abibula Aygun, atelier de robotică – cluburile buzoiene și un altul de rachetomodele în realizarea căruia s-a implicat clubul de la Palatul Copiilor Buzău. De asemenea, buzoienii sunt invitați să facă  observații astronomice împreună cu Dragoș Brașov. Programul de observații astronomice va depinde însă de condițiile meteorologice, dar se va desfășura pe durata întregului eveniment, cu ajutorul a 3 telescoape profesionale. Echipa de astronomi oferă în permanență asistență, dar și informații interesante și scurte prelegeri despre corpurile cerești. În intervalul orar 17.30 – 19.00 se vor putea urmări Soarele și petele solare, iar în intervalul 19.00 –20.30, Luna și craterele selenare.

Caravana Știință și Imaginație are și o componentă de spectacole. În  Parcul Tineretului, pe  9 iunie, între orele 17.30 – 20.30, buzoienii vor avea parte de Proiecție filme de animație, de Bogdan Mihăilescu, dar și de Proiecție filme NASA, vor putea învăța cu Vasile Chirilă cum se orientau vechii navigatori după stele și vor afla mai multe despre cele 13 eclipse  de la Cătălin Beldea

Tot în Parcul Tineretului Buzău,  a doua zi, pe 10 iunie, între orele 9.30-12.30 se vor face observații astronomice cu Dragoș Brașov și vor fi organizate mai multe ateliere astfel : atelier de astronomie pentru copii, cu Adina Soare, atelier de animație și desen 3D, cu Bogdan Mihăilescu, atelier ludic, cu Aurel Iftene, atelier Arduino, cu Abibula Aygun și  atelier de realitate virtuală cu Adrian Bănuță.

Caravana Știință&Imaginație îi invită deci pe buzoieni în 9 și 10 iunie la un spectacol al științei în Buzău, să petreacă împreună cu familia două zile de observații astronomice, conferințe, ateliere de astronomie, animație, robotică, realitate virtuală, antrenarea inteligențelor multiple și arduino.

Evenimentul este organizat de revista Știință&Tehnică, Asociația SCIENCE&TECHNOLOGY, cu sprijinul Primăriei Buzău, a Centrului Cultural și Educațional Marghiloman, Asociației Culturale Pe Bune, Inspectoratului Școlar al Municipiului Buzău și Școala din Parc și se va desfășura pe parcursul a două zile.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor Știință&Tehnică: Academia Română, Astroclubul București, Asociația Interferențe Buzău, SuperNova Planetariu,  Asociația URANIA, ClassVR, Telescoape.ro

Caravana Știință și Imaginație are și o componentă de spectacole.

Articole similare