Actualitate

Alergătorii, invitați să doneze sânge în perioada 5-19 decembrie

Alergătorii sunt chemați din nou să doneze sânge. 321sport, „probabil cea mai frumoasă și responsabilă comunitate sportivă din România”, cum se autointitulează, organizează, în perioada 5-19 decembrie, cea de-a treia ediție a campaniei naționale #MyBloodIsGold.

„Donarea de sânge face uneori diferența dintre viață și moarte. Este un gest mic, care poate însemna totul pentru un pacient la nevoie și care are beneficii chiar și pentru sănătatea donatorului. Am spus-o de multe ori! Alergarea nu este un simplu sport, e o direcție în care oameni diferiți, cu o pasiune comună se regăsesc, se unesc și contribuie la o lume mai bună. Impactul comunităților de running nu se rezumă doar la a face sport împreună, este mult mai mult de atât! Împreună suntem mai puternici și reușim să facem bine într-o țară în care lipsurile sunt la ordinea zilei”, spune Radu Restivan, fondatorul 321sport.

Sunt așteptați să doneze atât alergători, cât și cei care susțin alergarea. Donarea de sânge poate fi făcută de orice persoană majoră care îndeplinește o serie de condiții impuse de centrele de donare, la orice centru de donare din țară.

„Spitalele din România se confruntă de multe ori cu o criză cronică de sânge, iar asta duce la amânarea multor intervenții chirurgicale, cu efect direct asupra sănătății pacienților. Noi credem că sângele donat are valoarea aurului pentru cei aflați la nevoie. Acesta este motivul pentru care acțiunile de donare de sânge pe care le organizăm de cel puțin două ori pe an se numesc #MyBloodIsGold”, spune Radu Restivan.

„Comunitatea de alergare 321sport a apărut în 2015 și încă de la început, scopul nostru a fost să fim alături de oameni: să îi încurajăm să alerge, să îi susținem pe tot parcursul efortului și să avem grijă ca absolut orice participant să se simtă binevenit și acceptat. Valorile 321sport #RunningCulture sunt prietenia, solidaritatea și incluziunea socială, pe care le transmitem la toate evenimentele pe care le organizăm”, precizează Radu Restivan.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker