Economic

Alegerea spațiului de birouri potrivit – o provocare chiar și pentru cei mai ambițioși antreprenori

Din ce în ce mai mulți reprezentanți ai unor importante companii mijlocii și mari pun foarte mare accent pe găsirea unui spațiu de birouri perfect. Calitatea spațiului de birouri nu este de cele mai multe ori pe lista celor care sunt în căutarea unui loc modern, sigur și accesibil din toate punctele de vedere, iar acest lucru “costă” pe termen lung.

Există criterii “calitative” care pot aduce un plus de valoare la un nivel de productivitate și pe care orice companie ar trebui să le evalueze când vine vorba de găsirea unor spații de birouri București adaptate nevoilor și pretențiilor.

De ce optează companiile pentru relocarea într-o clădire de birouri

Piață locală este în general împărțită în două extreme în ceea ce privește relocarea într-o clădire de birouri. Prima extremă ține de un pragmatism financiar și funcțional mai degrabă, în care administratorii companiei doresc să facă economie de costuri sau au redimensionat echipa și astfel este nevoie de mai mult sau mai puțîn spațiu.

A două extremă este legată de eticheta, companiile alegând să schimbe zona cu una care să fie pe măsură anvergurii și reputației companiei sau să se mute într-o clădire cu mai multe locuri de parcare. În rare cazuri, atunci când vine vorba de companii multinaționale, administratorii doresc să îmbunătățească doar calitatea spațiului de birouri, într-un loc cu mai mult aer, mai puțîn zgomot și mai multă lumina, într-un loc central sau foarte accesibil atât cu transportul în comun, cât și cu mașînă personală.

Analiza structurii organizației înainte de a alege spațiul de birouri potrivit

Clienții care se orientează către birouri de închiriat în zona Politehnică trebuie să țînă cont de nevoia de spațiu, primul pas pe care trebuie să îl facă în analiză structurii organizației. Așadar, se va ține cont de numărul departamentelor, de numărul angajaților, de modul de interacțiune intră și inter departamental, astfel încât spațiul să fie adecvat modelului de business și suficient de flexibil pentru eventuale creșteri și restrângeri de personal.

Pe lângă spațiul din clădirile de birouri, sunt și alte aspecte importante ce ar trebui urmărite în acest sens, aspecte care țîn de calitatea luminii naturale și a aerului, elemente ce pot spori productivitatea muncii.

Cu cât clădirea este mai bine luminată, cu atât productivitatea poate crește și absenteismul scade. De asemenea, arhitectură generală a iluminatului contribuie la reducerea incidenței durerilor de cap ale angajaților care își desfășoară activitatea la birouri.

Costurile trebuie foarte bine analizate: atât costurile inițiale, cât și celelalte componente ale costului total

În ceea ce privește costurile, un motiv predilect al relocarilor companiilor, trebuie avut în vedere faptul că prețul este compus din chirie, întreținere, din plata utilităților, costurile cu personalul, așadar chiria este doar o componentă.

Valoarea utilităților este influențată de necesarul, calitatea și dimensionarea echipamentelor de răcire și de încălzire, de aceea, cu cât clădirea de birouri este mai eficientă, cu atât costurile sunt mai mici.

 

 

Articole similare