Cultură

„Salonul de primăvară” al UAP Buzău, dedicat în premieră lui Constantin Brâncuși

Constantin Brâncuși, unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX,  este omagiat, începând din anul 2016, la aniversarea naşterii sale,în data de 19 februarie, prin această  zi, la nivel naţional. UAP Buzău marchează această zi printr-o expoziție de excepție, la care participă aproape 40 de artiști plastici.

„ Vineri, la ora 13. 00, la Galeriile se Artă, (sala etaj), invităm buzoienii la <Salonul de primăvară> al  Filialei UAP din România.  37 de artiști vor expune peste 70 de lucrări de pictură, sculptură, grafică și artă decorativă. Marcăm,  astfel, 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși”, este mesajul lansat   de președintele UAP Buzău,  prof. dr. Valeriu Șușnea.

Expoziția, dedicată în premieră  lui Constantin Brâncuși, va sta o lună și jumătate  pe Simeze.  Ea este gândită ca un omagiu la împlinirea a  145 de ani de la nașterea  lui Constantin Brâncuşi, cel care  ne-a dus în universalitatea lumii făcând din naţiunea română o mitologie, fiind  o modalitate prin care și oamenii de artă buzoieni își  arată prețuirea  faţă de valoarea lui Brâncuşi și prin care îl reactualizează în conștiința comunității noastre.

Pentru că ne aflăm în prag de primăvară, expoziția a fost denumită simbolic „Salonul de primăvară”, nefiind trecute cu vederea cele două zile de sărbătoare ale acestui început de anotimp al renașterii, 1 și 8 martie, motiv pentru care, prof. dr. Valeriu Șușnea lansează invitația și doamnelor de a vizita această valoroasă expoziție. Operele de artă expuse pot admirate, dar pot fi și achiziționate.

Articole similare

error: Continut protejat!!