Sport

Al treilea și ultimul

Derby între Râmnic și Metalul mâine, de la 18.00

De trei întâlniri între Metalul și Râmnicu-Sărat au avut parte microbiștii numai în acest play-off al Ligii a 3-a. Mâine cele două echipe se întâlnesc pentru ultima oară în acest sezon, pe terenul Olimpiei. Numai că față de cele două întâlniri precedente, Metalul este liderul seriei, fiind deja calificată la baraj. În schimb, băieții lui Marius Tîrîlă trebuie să „tragă tare”, întrucât simt în ceafă răsuflarea celor de la Braniștea. Sunt două premise care fac meciul cu atât mai interesant, cu cât este greu de anticipat cum se vor derula ostilitățile. Poate rezulta o partidă încrâncenată, ca de obicei, una cu multe goluri, sau, la fel de plauzibil, o remiză care ar conveni ambelor combatante. În cazul unui egal, buzoienii și-ar păstra poziția întâi, iar Olimpia s-ar califica matematic la baraj.

În cele două partide disputate până acum în play-off, Metalul a strâns patru puncte, după un egal (1-1) la Râmnic și o victorie, acum două etape, pe sinteticul Cornel Negoescu. La prima vedere, alb-albaștrii ar putea fi considerați favoriți, însă le lipsesc câteva piese de bază importante, precum Ștefan Nedelcu, Alin Manea, Robert Dumitru și Bogdan Manole, toți cu probleme medicale. Lista indisponibililor este completată de Bortuneanu, suspendat.

CSM Râmnicu-Sărat și-a mobilizat deja fanii, pe rețelele de socializare. Meciul va fi transmis live, pe Facebook, de pagina clubului râmnicean, cu începere de la ora 18.

Deocamdată, la nivelul Ligii a 3-a, 14 echipe au obținut matematic locul la baraj. Pe lângă Metalul, Popești Leordeni, Unirea Ungheni și Gloria Bistrița sunt cele mai recente grupări care completează lista celor 20 din faza semifinală. Cu două runde rămase de disputat, Corvinul, CS Afumați, Tunari, Blejoi și Alexandria au deja biletul pentru baraj. De asemenea, Bihor Oradea, Foresta Suceava, Farul Constanța 2, CSM Deva și CSM Reșița vor disputa barajul pentru liga secundă.

Metalul a evoluat în play-off și sezonul trecut, încheind pe locul patru o miniserie din care mai făceau parte Oțelul, Focșani și Aerostar.

După meciul de mâine, este posibil ca cele două echipe buzoiene să-și afle și adversarii din play-off. Cel mai probabil, Metalul va juca împotriva celor de la Ceahlăul, iar Olimpia, cu Foresta Suceava.

Articole similare