vineri, 16 aprilie 2021

Ajutor pentru buzoieni din partea ,,Roboțelului” de la Primărie

Primăria municipiului Buzău continuă drumul spre digitalizare. Un nou aparat, botezat ,,Roboțelul”, vine în ajutorul tuturor buzoienilor care sunt interesați să își plătească taxele și amenzile, care vor să solicite o autorizație de funcționare, să transmită sesizări către Poliția Locală și să solicite documente de urbanism. Aparatul, amplasat la intrarea în Palatul Comunal, oferă servicii de self service, astfel încât locuitorii municipiului să nu mai stea ore întregi la cozi, având posibilitatea de a se servi singuri. Pentru a nu exista nelămuriri, buzoienii găsesc pe roboțel instrucțiunile necesare fiecărei operațiuni.

Acesta nu este singurul serviciu digital de care buzoienii se bucură în ultima perioadă. Pentru a veni în ajutorul acestora, Primăria Buzău a creat mai multe posibilități prin care să evite aglomerația din fața Primăriei. Printre serviciile digitale pe care Primăria Buzău le oferă se numără și site-ul www.primariabuzau.ro, acolo unde buzoienii care vor să evite cozile de la Primărie pot beneficia de serviciile oferite electronic: autorizație pentru taxe și transport public, petiții și sesizări, depuneri de garanții fiscale, cereri de radieri și de înregistrări vehicule, rezervări certificate de naștere și căsătorie, certificate și autorizații de urbanism, cereri aferente administrării Patrimoniului și ocupării Domeniului Public, depunderi de garanții fiscale, autorizații de alimentație publică și evidența populației.

Și pentru cei care circulă cu transportul public în comun sunt oferite servicii electronice. Plata călătoriei se poate face acum prin SMS sau direct cu cardul în autobuz. Persoanele care vor să circule cu mașina personală pentru a evita autobuzele în această perioadă de pandemie pot folosi aplicația UPark, care este disponibilă atât pentru android, cât și pentru IOS.

loading...