Monden

Aida Parascan, secretul unui corp sănătos

Din 2013, de când a obținut marele premiu, și până acum, specialista în gastronomie a avut diverse proiecte profesionale, însă este deschisă spre noi colaborări tot timpul, care îi aduc informații nutriționale inedite permanent. Pe plan personal, vedeta spune, însă, că nu a avut nevoie niciodată de diete și calorii numărate, pentru că urmează un stil de viață sănătos. În marea finală de atunci, Aida Parascan i-a uimit pe cei trei jurați, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. În cel de-al doilea sezon al emisiunii de gătit de la Pro TV, ea a câștigat premiul cel mare în valoare de 50.000 de euro. Concurenta a gătit cel mai bun peşte din concurs, după cum a spus Chef Sorin Bontea, la care a adăugat broccoli, camembert, piure de fenicul şi șofran. Pe lângă meniu, Aida Parascan a mai preparat miel cu ceapă caramelizată, cu oţet balsamic şi muşchi de porc marinat cu ierburi aromatice.

Fosta câștigătoare a concursului MasterChef România este mamă a trei copii și cântărește, la o înălțime de 1.71 m, 61 de kilograme. Vedeta a povestit, recent, cum se menține în formă la cei 41 de ani ai săi. Specialista în gastronomie nu are nicio dietă-minune care să facă furori printre cei care vor să slăbească. Multe dintre doamnele și domnișoarele din jurul său vor să arate cât mai bine în costumele de baie, însă Aida Parascan urmează de mulți ani câteva reguli simple, în ceea ce privește alimentația, care merg foarte bine combinate cu sportul și natura. Potrivit viva.ro, buzoianca a declarat: „Ideea este că mâncatul sănătos trebuie să fie un stil de viață. Nu o dietă, din când în când. Prin urmare, excludeți din meniu carnea, de porc și de vită, care se digeră foarte greu. Carnea poate sta și câte 2-3 săptămâni în intestine. De preferat ar fi carnea de pește, dar pește fript, nu prăjit. De evitat mai sunt făinoasele, pâinea, pizza, ciocolată, prăjiturile, dulciurile. În meniul zilnic trebuie să includeți salatele de legume, în care să puneți zeamă de lămâie, nicidecum oțet, broccoli este foarte bun, fiert, cu pește, dar și cerealele integrale sunt potrivite. Să ocolim și băuturile acidulate. Eu nu mai beau, de peste zece ani, decât apă, cam doi litri zilnic. Și, mare atenție! Ultima masă a zilei trebuie să fie înainte de ora 18.00”.

Buzoianca a mai spus pentru aceeași sursă că sarea nu trebuie eliminată complet din alimentație, dar nici consumată în exces. În combinație cu o alimentație sănătoasă, se recomandă și mișcarea, indiferent de activitățile fizice.

„Plimbările în parc, la pas, sunt cele mai plăcute, mai ușoare. Eu fac și yoga, e și o formă de relaxare, fac exercițiile de bază, sunt și aplicații cu yoga, fac și Pilates, merg la bazinul de înot. Fiecare să aleagă ce i se potrivește cel mai bine. Important este să faceți mișcare, să nu stați în casă, în fața televizorului!”, a mai explicat ea.

Reamintim că, după marele succes de la emisiunea culinară, buzoianca și-a deschis propria afacere, fiind vorba despre un cabinet unde face terapie cu persoanele care au probleme, după ce ea însăși a trecut prin mai multe momente dificile în viață. Fosta concurentă a pierdut cea de-a patra sarcină, a fost părăsită de tatăl copilului imediat după tragedie, iar tatăl primului ei copil a murit într-un accident de mașină. Mai mult, aceasta a mai povestit, pentru sursa citată, că a încheiat un contract de colaborare cu un lanț de patiserii, însă așteaptă și viitoare colaborări.

Articole similare