Economic

Agro-Est Muntenia, premiul Export Innovation la Gala Go Global Awards 2023 din SUA

În județul Buzău, la Cioranca, a luat ființă cel mai modern centru de cercetare și inovare în nutriția agricolă din Europa Centrală și de Est,  o investiție a companiei Agro-Est Muntenia. Acest centru, care este coloana vertebrală a Fabricii de formulare, fertilizanți și biostimulatori Agro-Est, este dirijat de o echipă de experți dedicați, printre care se numără Ioana Peptănaru, o tânără pasionată de chimie și cercetare.

Ioana Peptănaru a detaliat serviciile Centrului în acoperirea a trei sectoare esențiale de activitate: controlul calității produselor finite Agro-Est Muntenia, cercetarea inovativă și oferirea de servicii vitale pentru fermieri. Aceste servicii includ analize complete pentru produse de protecția plantelor, analize de sol, de plante și pentru apa utilizată în fertigare și tratamentele foliare, astfel încât fermierii români să poată avea acces în timp real la date despre cultură, sol, apă și inputuri, pentru a putea interveni rapid și util în procesul de producție.

Pentru Mihai Răzvan Moraru, fondatorul Agro-Est Muntenia, accentul este pus pe importanța controlului calității și a etichetei produselor. Astfel, Agro-Est Muntenia garantează furnizarea de produse verificate și de înaltă calitate, adaptate nevoilor din fermă, produse care conțin materii prime de calitate, cu solubilitate mare. „Pentru noi, la Agro-Est Muntenia, controlul calității și eticheta unui produs, ambele sunt foarte importante, pentru că dumneavoastră, ca fermieri, primiți aici recomandările de aplicare, de depozitare, compatibilități și așa mai departe. Și atunci, în acest Centru ne dorim ca fiecare cuvânt, fiecare recomandare pe care o vedeți pe eticheta unui produs să fie mai întâi testată în laborator, în așa fel încât dumneavoastră să primiți produse verificate”, a declarat fondatorul Agro-Est Muntenia pentru agrointel.ro.

Un laborator pentru fermierii din România

Prin activitățile sale, Centrul de Cercetare Agro-Est Muntenia nu doar că asigură excelența produselor, ci și contribuie la dezvoltarea agriculturii moderne, prin stabilirea de noi standarde în cercetare și controlul calității. Angajamentul său față de inovație și calitate nu doar că servește nevoilor imediate ale fermierilor, dar și modelează viitorul unui sector agricol dinamic. Acest Centru face parte dintr-un program de inovație al companiei Agro-Est Muntenia, care include și platforma digitală Clever Farm, tehnologii și produse noi, program distins în SUA cu Premiul de Inovație pentru Export.

Începând cu anul 2024, Agro-Est Muntenia va exporta aceste tehnologii în mai multe țări europene, depunând și dosarele de autorizare pentru piața americană.

A câștigat premiul Export Innovation

Agro-Est Muntenia, un pionier în domeniul agricol din România, a marcat un moment important pentru activitatea sa, dar și pentru mediul antreprenorial din România, prin câștigarea prestigiosului premiu Export Innovation. Premiul a fost înmânat în cadrul Galei Go Global Awards 2023, un eveniment de anvergură internațională ce a avut loc între 6 și 8 noiembrie, în Providence, Rhode Island, SUA.

Acest triumf internațional nu este doar o recunoaștere a excelenței companiei în inovație, ci și o dovadă a valorii prin tehnologiile propuse de Agro-Est, prin proiectele derulate. Proiectul este unul complex, care îi oferă fermierului, indiferent de zonă, un sistem integrat și complet pentru nutriția în producția de cereale, plante tehnice, legume și fructe, prin: analiza în timp real a inputurilor, a plantelor și a solului în fiecare etapă, producția și aplicarea produselor de nutriție de tehnologie nouă, ce vor fi produse în fabrica Agro-Est Muntenia, acces la programe de cercetare prin propriul centru, platformă digitală de management, monitorizare și smart agricultură, integrarea tuturor utilajelor și resurselor din fermă în procesul de optimizare.

Mihai Răzvan Moraru

Programul Go Global reprezintă un cadru unitar pentru liderii de afaceri, oficialități guvernamentale și organizații din industrie, oferind o șansă remarcabilă de a interacționa și a colabora. Acest program este accesibil companiilor care dispun de produse sau servicii inovatoare, pregătite pentru a-și extinde activitatea la nivel regional sau global, care au înregistrat un succes notabil sau o penetrare semnificativă pe una sau mai multe piețe internaționale, sau care au atras un interes considerabil din partea investitorilor și/sau a mass-media. În fiecare an, aproximativ 50 de agenții și 400 de companii sunt invitate să participe la etapa finală a competiției, care în acest an a avut loc în Providence, Rhode Island, SUA.

De aceea, premiul Export Innovation Award reprezintă nu doar un succes pentru Agro-Est Muntenia, ci și un pas important pentru agricultura românească pe scena internațională. Este o dovadă că inovațiile și tehnologiile dezvoltate în România pot avea un impact global semnificativ, recunoscut la nivel internațional, mai ales că din 2024 compania va începe activitățile de export la nivel regional dar și procedurile de autorizare pentru piața nord-americană. Fermierii români au din 2024 acces la tehnologii inovatoare, recunoscute la nivel internațional, din partea unei companii cu capital integral românesc, Agro-Est Muntenia.

Agro-Est Muntenia este o companie cu 15 ani de experiență, activând în zona de distribuție a inputurilor agricole, către fermieri și distribuitori. Companii de top la nivel european și internațional au ales să fie reprezentate în România de către Agro-Est, prin portofolii de produse vândute exclusiv de Agro-Est Muntenia. Începând cu anul 2020, Agro-Est Muntenia a investit în centrul de cercetare și unitatea de producție din județul Buzău, devenind și producător de inputuri, iar din 2023 a preluat licența pentru mai multe platforme digitale dedicate fermierilor, inclusiv platforma CleverFarm. Începând cu 2024 Agro-Est Muntenia va începe dezvoltarea regională, prin exportul de inputuri marcă proprie și programe de cercetare prin colaborare cu companii și institute, la nivel global.

Articole similare