Politic

Aflat în cărți pentru Curtea de Conturi, deputatul Avrămescu a ratat nominalizarea

Președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, Gabriel Avrămescu, nu a câștigat competiția internă din PNL pentru a fi nominalizat în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi post apolitic și cu un mandat de 9 ani. Conform unei știri publicate de „Adevărul” la sfârșitul săptămânii trecute, Avrămescu s-ar fi aflat printre liberalii „luați în considerare pentru a fi susținuți” pentru funcția în cauză. În cazul în care ar fi fost nominalizat și votat de Parlament, Avrămescu ar fi fost nevoit, cel puțin în timpul celor nouă ani ai mandatului, să iasă din viața politică, fapt care ar fi determinat o reconfigurare a conducerii PNL Buzău.

Printre cei pe care conducerea PNL i-a avut în vedere pe lângă Gabriel Avrămescu s-a aflat Lucian Heiuș, fost șef al ANAF și încă secretar general al Ministerului Finanțelor. Heiuș are o experiență de peste un deceniu în zona finanțelor, fiind la un pas să fie și ministru în primul Guvern Cîțu, cel care nu a mai apucat să fie votat în Parlament. De altfel, el a și fost nominalizat de conducerea liberală și votat, marți, de plenul reunit al Parlamentului pentru funcția respectivă.

De asemenea, conform sursei citate, pe lista respectivă s-ar fi aflat Anca Boagiu – membru în Consiliul de Administrație al TAROM, după ce anterior a fost în Consiliul de Administrație al Fondului de Garantare pentru IMM-uri, fost ministru al Transporturilor de două ori și o dată al Integrării Europene, și deputat timp de patru mandate -, Florin Roman, fost ministru al Cercetării și Digitalizării, și Marius Bălu, fost secretar de stat la Ministerul Apărării și fost președinte al Consiliului Județean Mehedinți.

Candidaţii pentru două funcţii de vicepreşedinţi şi şase consilieri ai Curţii de Conturi au fost validaţi, marţi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Votul a fost secret, cu buletine de vot. Anterior votului, aceştia au fost audiaţi şi au primit votul din partea senatorilor şi deputaţilor din comisiile reunite de buget finanţe. Au fost validaţi pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai Curţii de Conturi Ion Mocioalcă (252 de voturi „pentru” şi 114 de voturi contra) şi Lucian-Ovidiu Heiuş (256 de voturi „pentru” şi 100 contra). Au fost validaţi pentru funcţiile de consilieri de conturi Eniko-Katalin Lacziko (251 de voturi „pentru”, 115 de voturi contra), Carmen-Dorina Drăgan (252 de voturi „pentru” şi 114 de voturi contra), Ştefania Gabriella Ferencz (252 de voturi „pentru” şi 114 de voturi contra) şi Aurelian Bădulescu (253 de voturi „pentru” şi 113 contra).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker