A absolvit Colegiul Hasdeu în 2013, obținând media 10 la Bacalaureat, și a ajuns să studieze la Institutul Medico-Militar, unde a devenit șefă de promoție și medic rezident cardiolog. La examenul de rezidențiat, buzoianca Adriana Roșca a obținut cel mai mare punctaj, 917, iar la afișarea rezultatului a început să plângă de emoție.

Într-un interviu acordat medijobs.ro, dr. Adriana Roșca a vorbit despre ceea ce a făcut-o să aleagă Institutul Medico-Militar și care sunt planurile sale.

„Institutul Medico-Militar a apărut în lista mea de opțiuni din prima zi de liceu, atunci când, în discursul său, directorul liceului <B. P. Hasdeu>, din Buzău, ne-a mențio­nat reușita unui absolvent al liceului la admiterea în această instituție, este vorba despre Georgian Ciobotaru, în prezent, medic rezident neurochirurgie. Medicina militară m-a atras apoi prin oportunitatea de a îmbina studiul cu pregătirea militară, considerând că în acest context aș putea să îmi explorez la ­ma­xim resursele. Am ales cariera militară și din dorința de stabilitate și de a fi cât mai puțin dependentă de o susținere financiară externă pe parcursul celor șase ani de studiu, luându-mi în același timp angajamentul de a profesa într-un spital militar sau într-o unitate militară din țară, după terminarea facultății”, a declarat buzoianca pentru medijobs.ro.

„Am ales cardiologia pentru că mă regăsesc în tot ce presupune această specializare”

La rezidențiat Adriana Roșca a ales specializarea cardiologie, propunându-și și un stagiu de pregătire în Franța, țară unde, în anul III de ­fa­cultate, a beneficiat de o bursă de un an prin programul de schimb Erasmus, din cadrul Facultății de Medicină a U.M.F. „Carol Davila”.

„Am ales cardiologia pentru că în stagiul de cardiologie din anul 4 am descoperit că mă regăsesc în tot ce presupune această specializare. În primul rând, bolile cardiovasculare sunt foarte frecvente, dar au o parte importantă de prevenție și reabilitare, în care simt că aș putea să mă implic, fiind încă insuficient înțelese și dezvoltate la noi. (…) Având în vedere importanța pe care o acord legăturilor stabile cu cei din jur, consider că în cardiologie aș putea să fac o ­dife­rență, oferind sprijin celor ce au nevoie, pe lângă un tratament adecvat și corect, de orientare către un stil de viață cât mai sănătos, la care eu țin foarte mult”, a mai declarat Adriana Roșca.

Anul în care Hasdeul era să aibă trei șefi de promoție !
Interesant de știut este că în anul 2013, Colegiul Hasdeu s-a aflat în situația inedită de a avea trei absolvente cu cea mai mare medie, ceea ce ar fi însemnat că nu exista un singur șef de promoție, ci trei. Printre cei trei absolvenți cu cea mai mare medie de absolvire (9,94) s-a aflat și Adriana Roșca.
În acel an, Alexandra Teodora Oprea, Andreea Marina Zotta și Adriana Roșca au absolvit toate Hasdeul cu media finală 9,94. Din aceast motiv, conducerea colegiului a trebuit să țină cont de ultimele zecimale ale mediilor. Astfel, șefa de promoție a fost desemnată Alexandra Te­odora Oprea cu media 9,9475, iar celelalte două au fost la egalitate cu media 9,9425.

DISTRIBUIȚI
loading...