Administrație

Administraţia râmniceană menţine ritmul la investiţii publice

În această perioadă, administraţia publică râmniceană are în derulare un program major, o finanţare europeană în valoare de 4,5 milioane de euro, respectiv „Proiect integrat privind construirea de locuințe sociale și modernizare străzi în Municipiul Râmnicu Sărat”.

În ultimele patru zile, constructorul a finalizat lucrările de modernizare şi asfaltare pe patru străzi importante în economia rutieră a municipiului Râmnicu Sărat. Strada Ştefan cel Mare a fost integral asfaltată, pe toți cei 1,2 km și pe cele trei tronsoane. Investiția este deosebit de importantă ținând cont că va produce fluidizarea traficului în câteva zone de mare interes, precum Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, Spitalul Municipal și Casa Căsătoriilor, cum reiese din comunicatul transmis pe pagina de socializare a administratorului public Florin Ceparu. De asemenea, lucrările pentru asfaltarea străzii Locotenent Sava Roşescu au fost finalizate, astfel încât una din cele mai importante străzi ale municipiului este deschisă traficului în cele mai bune condiții.

După ani de zile în care strada se degradase vizibil, lucrările de asfaltare realizate prin două proiecte europene derulate de municipalitate au creat practic un cordon esențial de trafic care leagă cartierele Costieni și Alecu Bagdad, la rândul lui în plină modernizare, cu zona centrală, prin Strada Lt. Sava Roșescu (integral modernizată) și, pe cealaltă parte, prin strada Cărămidari. Este vorba despre strada Costieni. „Atât traficul pietonal, cât și cel rutier au fost semnificativ îmbunătățite, mai mult decât atât, în perioada următoare, serviciile de transport urban de călători extinzându-și zonele de acoperire și în cartierele nou modernizate prin investiții cu fonduri europene!”, a mai transmis Florin Ceparu.

O ultimă bifă de pe agenda de lucru a constructorului este turnarea stratului de uzură pe strada Radu cel Frumos, din cartierul Anghel Saligny. Constructorii se țin de plan și reușesc să finalizeze investiții pornite cu ceva vreme în urmă, în ordinea firească: canalizare pluvială, canalizații subterane.

Bloc de locuinţe pentru tineri, prin ANL

În paralel, administraţia râmniceană urmăreşte ritmul lucrărilor la construcţia unui bloc de locuinţe pentru tineri, prin programul cu acoperire naţională ANL. Investiția este dezvoltată în cartierul Alecu Bagdad, în vecinătatea celor două blocuri de locuințe sociale construite de municipalitate din fonduri europene și vizează realizarea a 30 de apartamente care vor fi atribuite tinerilor din municipiul Râmnicu Sărat cu vârsta de până în 35 de ani.

Articole similare