Administrație

Mărăcineni: Teren multifuncţional pe modelul „Bazei Sportive Tip II”

La finalul săptămânii trecute, Primăria Mărăcineni a fost gazda şi organizatorul unui eveniment local, la finalul căruia cei mai tineri dintre locuitori s-au declarat mulţumiţi. Pe locul fostului teren de fotbal, din spatele Şcolii de Coordonare de la Căpăţâneşti, a fost inaugurat un teren sportiv multifuncţional, pe un model propus de Compania Naţională de Investiţii (CNI) în cadrul Programului Naţional „Baze Sportive Tip II”.

„Am reușit să finalizăm și să dăm în folosință în timp record noua Bază sportivă Tip II, construită în incinta Școlii Gimnaziale <Clemența Beșchea> din Căpățânești. Proiectul <Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei, tenis și fotbal> a fost realizat prin Compania Națională de Investiții, având o valoare de 1,2 milioane lei, plus TVA”, este mesajul postat de primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, pe pagina de Facebook a Primăriei.

La inaugurare au participat senatorul Lucian Romașcanu, președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, deputații PSD  RomeoLungu, Andi Cristea și Laurențiu Țepeluș, vicepreședintele Consiliului Județean Adrian Petre și subprefectul Constantin Cristea.

„Vedetele” întâlnirii au fost copiii, după cum spune şi primarul de Mărăcineni, cărora le și este destinată baza sportivă cu nocturnă, clădire pentru vestiare și terasă, alei pietonale și spații verzi. Două echipe alcătuite din elevi de clasa a IV a, din Mărăcineni şi Cernăteşti au inaugurat noul complex sportiv. Spațiul de joc are suprafața de 40 x 20 metri pătrați, așa cum cer normele federațiilor sportive, și are numeroase dotări exterioare: fileuri de tenis și volei cu stâlpi mobili, porți de handbal, panouri de baschet, bănci pentru rezerve, panouri mantinelă de protecție și multe altele.

De remarcat că în comuna Mărăcineni este în faza de implementare încă o investiţie ce va mări infrastructura sportivă locală. Este vorba despre amenajarea încă unei baze sportive, de data aceasta pe model „Tip I”, un proiect acreditat de Federaţia Română de Fotbal, care la final, pe lângă zona multifuncţională sportivă, prevede şi amenajarea unor tribune cu 500 de locuri şi nocturnă.

Articole similare