Educație

Preambul la „Ziua Armatei” în şcoli buzoiene

Un liceu şi o şcoală gimnazială din judeţul Buzău au fost alese pentru a fi organizate activităţi de informare şi educaţie militară, preambul la evenimentele majore ce vor fi organizate pe 25 octombrie, când este sărbătorită Ziua Armatei Române. Este vorba despre Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din oraşul Pătârlagele şi despre Şcoala Gimnazială „George Emil Palade”, din oraşul Buzău.

Amfitrionii evenimentului vor fi reprezentanţii Biroului informare-recrutare Buzău, alături de comanda Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” Boboc. Liceenii din Pătârlagele şi şcolarii de la fosta Şcoală nr.15 vor asista la discuţii despre importanța Zilei Armatei României, despre ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, despre tipurile de misiuni executate de militarii români și, totodată, vor avea ocazia să vadă o expoziție cu echipament și tehnică militară. De altfel, evenimentul se află la cea de-a 11-a ediţie.

Potrivit comunicatului transmis de MApN, echipe formate din militari ce reprezintă toate categoriile de forţe ale Armatei, elevi şi studenţi ai instituţiilor de învăţământ militar şi reprezentanţi ai birourilor de informare-recrutare le vor prezenta elevilor din instituţiile civile de învăţământ din județul Buzău, aspectele și experiențele personale care le-au motivat alegerile în cariera militară, provocările acestor meserii, tipurile de misiuni executate de militari în teatrele de operații, programul de instruire înainte de a pleca în misiune, precum și tehnica de comunicații speciale, sau echipamentul specific personalului aeronavigant.

Alături de personalul Biroului informare-recrutare Buzău, la activități, vor participa și reprezentanți din cadrul Academiei Forțelor Terestre Sibiu, Academiei Forțelor Aeriene Brașov, ai Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” Boboc, Luptători din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale și veterani în teatrul de operații cu multiple misiuni în Afganistan. Prima parte a evenimentului va fi organizată la Liceul Teoretic din Pătârlagele, în data de 18 octombrie, cu începere de la ora 10.00, pentru ca a doua zi, 19 octombrie, scenariul să se repete la Şcoala Gimnazială „George Emil Palade”, din Buzău, începând cu ora 13.00.

Articole similare