miercuri, 15 iulie 2020

Absolvenții claselor a VIII-a, invitați de liceenii din Liga Elevilor Meseriași să le devină colegi în învățământul profesional și tehnic

În premieră pentru învă­țământul buzoian, adolescenții liceelor cu profil  tehnic îi invită pe absolvenții claselor a VIII-a să le devină colegi. Invitația este lansată de Liga Elevilor Meseriași, prima asociație a elevilor din învățământul profesional și tehnic din Buzău, sub forma unei campanii intitulată „Tu poți fi meseriașul care construiește viitorul țării!”, care este susținută de OMV Petrom, informează Raluca Mănăilă, PR & CSR Consultant.

Astfel, pentru prima oară, elevilor care termină ciclul gimnazial și se pregătesc să aleagă pasul următor în dezvoltarea lor, dar și părinților acestora, li se adresează alți elevi, care sunt în sistemul tehnic de învățământ buzoian și care vin cu informații despre ce înseamnă alegerea unui liceu tehnologic sau a unei școli profesionale și le oferă exemple despre impactul unei astfel de alegeri în rândul unor colegi sau mentori. Campania de informare este derulată până la finalul lunii iunie, prin materiale difuzate în social media, online și radio. Mai multe detalii despre aceasta, pe www.ligaelevilormeseriasi.ro.

Unul dintre elevii care se adresează viitorilor colegi mai mici este Andreea Chiriță, membru în Liga Elevilor Meseriași și elevă în clasa a 12-a la Liceul Tehnologic Economic „Elina Matei Basarab”, Râmnicu Sărat. Ea le împărtășește din experiența proprie absolvenților de clasa a VIII-a: „Pentru mine, alegerea unui liceu tehnologic a fost cea mai bună opțiune pe care aș fi putut să o urmez. Am ales un astfel de liceu cu gândul că o să învăț și altceva decât materiile clasice cu care eram obișnuită. Așa a și fost, am învățat atât de multe despre gastronomie, marketing, contabilitate, încât nici acum, în ultimul an de liceu, nu îmi pare rău de alegerea făcută.”

Ce este Liga Elevilor Meseriași

Creată în 2018 și devenită asociație în luna iunie 2019, Liga Elevilor Meseriași este un proiect inovator inițiat  de OMV Petrom, prin programul România Meseriașă. În prezent, aceasta are ca membri 24 de elevi și 26 de profesori coordonatori de la liceele tehnologice și școlile profesionale din județul Buzău. Până în prezent, liga a derulat mai multe proiecte în sprijinul colegilor lor din Buzău, precum organizarea primei gale de strângere de fonduri din învățământul profesio­nal – Gala Visurilor Meseriașe, desfășurarea unor cursuri de comunicare în 13 licee din județ și realizarea unui raport despre situația acestui tip de învățământ pe plan local. În cadrul Galei Visurilor Meseriașe, asociația a strâns 22.650 de lei pentru dotarea celor 13 ateliere de mecanică din liceele din județ cu un set de instrumente utile orelor de practică.

Liga Elevilor Meseriași este prima asociație a elevilor din învățământul profesional și tehnic, care aduce în dezbatere pro­blemele acestui sistem de învățământ. Aceasta își pro­pune să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional și tehnic, prin realizarea de proiecte proprii și demersuri de advocacy. Mai multe detalii, pe www.ligaelevilormeseriasi.ro.

loading...
error: Content is protected !!