duminică, 05 iulie 2020

UPDATE: Abonații RAM, fără apă caldă de luni

UPDATE: Furnizarea apei calde către abonații Regiei Autonome Municipale va fi sistată de luni, 19 august, și nu de sâmbătă, 17 august, a anunțat directorul RAM, Aurel Gubandru, citat de ȘansaNews. Aceeași sursă susține că buzoienii clienți ai RAM nu vor avea apă caldă la robinete până maxim pe 26 august, respectiv timp de o săptămână.

Începând de sâmbătă, buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire și de furnizare a apei calde nu vor mai beneficia de acest din urmă serviciu, după ce ECOGEN nu va mai livra către Regia Autonomă Municipală agentul termic necesar. Printr-un comunicat de presă, conducerea RAM afirmă că situația ar putea dura doar până la finele acestei luni, când va fi pus în funcțiune cazanul de la Punctul Termic 4 din cartierul Dorobanți.

„Pentru a doua oară într-un singur an, ECOGEN ÎȘI BATE JOC DE UN ORAȘ ÎNTREG.

După episodul din 2 aprilie 2019, când fără niciun motiv imputabil RAM Buzău, ECOGEN a sistat producerea și vânzarea agentului termic necesar asigurării încălzirii, începând cu 17 august 2019 se anunță sistarea  apei calde menajere.

Toate demersurile legale întreprinse astfel încât acest eveniment nedorit să nu se mai repete, a lăsat <rece> producatorul de energie termică. 

După cum v-am adus la cunoștință, RAM Buzău este cu plățile la zi și toate clauzele contractuale respectate.

Se pare că nu se mai poate discuta pe bază de argumente, de faptul că termoficarea este un serviciu public, ci de câte zerouri agonisesc unii actionari ai CET-ului in conturi și, foarte posibil, de <plata unor polițe personale> prin intermediul acestui serviciu.

Imediat după oprirea încălzirii, începând cu 2 aprilie 2019, Primăria municipiului și RAM Buzău au luat măsuri pentru găsirea soluțiilor alternative necesare asigurării apei calde și a încălzirii pentru apartamentele și instituțiile rămase racordate la SACET.

Ținând cont de ultimul abuz al ECOGEN, se dovedește că găsirea soluțiilor alternative a fost un demers corect, încât buzoienii să poată beneficia de apă caldă cât mai curând posibil și de încâlzire în iarna următoare.

În prezent, sunt în curs de finalizare lucrările de montare și punere  în funcțiune a unui cazan de 10 Gcal la PT4 – Dorobanți, care va asigura furnizarea apei calde în municipiu, iar data estimată pentru terminarea lucrărilor este 26 august 2019.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de acest context și vă asigurăm că se depun eforturi pentru asigurarea apei calde menajere către buzoieni și a căldurii în iarna următoare”, se arată în comunicatul de presă semnat de Aurel Gubandru, directorul Regiei Autonome Municipale.

loading...
error: Content is protected !!