ActualitateEconomic

A7 Ploiești-Buzău: Pizzarotti primește prelungire de cinci luni pentru primul lot

Asocierea Pizzarotti-Retter primește extensie de timp din aprilie 2024 până în septembrie 2024, potrivit celor mai recente informații oficiale privind stadiul lucrărilor pe acest lot. Prin urmare, italienii de la Pizzarotti vor mai avea în plus 153 de zile pentru a finaliza primul lot de pe Autostrada Moldovei, cel mai întârziat.

„A fost transmisă aprobarea CNAIR SA pentru utilizarea rezervelor de implementare pentru lucrări suplimentare de arheologie și extinderea termenului de execuție a contractului cu 153 zile. După semnarea ordinului de variație, noua dată de finalizare a lucrărilor va fi 24 septembrie 2023”, se arată pe harta CESTRIN, la stadiul lotului 1 Dumbrava – Mizil.

Pe acest lot din A7 au fost constatate mai multe probleme, precum:

– calitatea slabă și cantitățile insuficente de pământ ce pot fi exploatate din gropile de împrumut.

– nivel ridicat al pânzei freatice.

În acest sens, în data de 11 aprilie 2023 a fost efectuată o vizită în aplasament, împreună cu proiectantul general.

S-au stabilit pașii de urmat:

  1. identificarea unor noi suprafețe necesare pentru acoperirea deficitului de pământ de umplutură – realizat
  2. elaborarea de către proiectant a documentației necesare pentru promovarea HG – realizat
  3. proceduri interne ale CNAIR SA pentru promovare HG – în curs de finalizare,
  4. realizarea unor lucrări care să permită scăderea nivelului pânzei freatice

În data de 28 aprilie 2023, s-a revenit în amplasament cu proiectantul general. Lucrările dispuse de acesta în data de 11 aprilie 2023 nu au dat rezultat, astfel încât proiectantul general a stabilit realizarea unui sistem drenant și realizarea lucrărilor la terasamente pe tronsoane succesive de circa 100 metri.

Lungimea acestui lot este de 21 km si include construcția a 14 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 550 metri. Valoarea contractului este de 1,47 miliarde de lei fără TVA. Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile – Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Articole similare