Economic

A7, plină de surprize!

În timp ce constructorul băcăuan Dorinel Umbrărescu este lăudat de autoritățile din Transporturi pentru felul în care și-a mobilizat „armata” pe Autostrada Moldovei, pe primele două loturi ale Autostrăzii Ploiești-Buzău lucrurile nu stau la fel de bine, susține consilierul ministrului Transporturilor, Cătălin Urtoi, care a fost în vizită în data de 8 martie pe șantier. Un singur constructor l-a impresionat pe acesta, UMB, după vizita din șantier de pe lotul Buzău-Vadu Pașii.

Cât despre celelalte loturi care au fost vizitate de consilierul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, acesta a fost dezamăgit de Coni-Trance, respectiv lotul 2, Mizil-Pietroasele, unde a găsit mai puține utilaje decât a declarat constructorul la ultima ședință. „Astăzi (8 martie, n.r.) am fost dezamăgit de Coni+Trace (români+ bulgari) care la ședință au anunțat că au în jur de 200 de utilaje, iar pe teren nu am numărat mai mult de 80! Le-am spus foarte clar că voi merge pe tot șantierul ca să mă conving personal. Din păcate cam fluiera vântul prin acest șantier! S-au plâns că nu au primit detaliile de execuție, dar în momentul în care am sunat în fața lor pe cei de la Consitrans am constatat că proiectantul abia primise verde din partea părții bulgare de o săptămână!”, spunea în urma vizitei din data de 8 martie, Cătălin Urtoi.

Pe primul lot, acolo unde constructor a fost desemnat firma italiană Pizzarotti, se știa deja că sunt probleme și că lucrările sunt în întârziere, iar Cătălin Urtoi le-a cerut acestora să dubleze ritmul de lucru la vizita din data de 8 martie și a promis că va reveni pe teren.

Fix la o săptămână, Cătălin Urtoi s-a ținut de cuvânt și a revenit pe șantierele Autostrăzii A7, mai exact pe lotul 2, unde, potrivit acestuia, lucrările avansează.

Vești bune de pe A7 Ploiești-Buzău

Surpriză, însă! Pe Autostrada Ploiești-Buzău a început să se lucreze și noaptea. Este vorba despre lotul 2, Mizil-Pietroasele, unde constructorul a mobilizat angajați în teren și a început să se lucreze și după căderea întunericului. Anunțul a fost făcut în rubrica de comentarii a postării consilierului ministrului Transporturilor în care anunța că a efectuat o vizită în teren și în data de 15 martie.

„Bună seara tura de noapte”, este comentariul însoțit de un videoclip care arată cum se lucrează pe șantier noaptea. „V-ați ținut de cuvânt! Pentru cine nu știe, să spunem că la vizita din teren de astăzi (15 martie, n.r.) mi-ați promis că veți lucra și în tura de noapte. Iată că se poate!”, a reacționat imediat Cătălin Urtoi.

Articole similare