Actualitate

A fost lansată platforma informatică unde te poți programa pentru vaccinare împotriva Covid 19

Începând de luni, 28 decembrie a devenit funcțională platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Mai întâi  se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa I, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate şi social, urmând să se activeze accesul în aplicaţie şi pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale şi grupa a III-a – populaţia generală), se arată într-un comunicat al Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Care sunt pașii pentru programarea în vederea vaccinării

Din platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro/. Persoanele care se planifică la vaccinare îşi creează un cont pe baza datelor de identificare şi a numărului de telefon. În contul creat, cetăţenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare şi rapelul (cea de-a doua doză). În momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărţii de identitate. Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pe baza cerinţelor operaţionale formulate de Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Acces securizat în aplicaţia Registrul Electronic Naţional de Vaccinare

Accesul securizat al personalului medical în aplicaţia Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV) se va realiza cu ajutorul tabletelor distribuite de STS.

Aplicaţia RENV este pusă la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru a avea evidenţa vaccinărilor. Platforma şi sistemele informatice puse la dispoziţie de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au fost astfel dimensionate şi configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate şi măsuri specifice de securitate cibernetică.

Platforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate post-imunizare

Totodată a fost lansată și platforma pentru raportarea reacțiilor adverse la vaccinare. Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pune la dispoziția pacienților si a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19. Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker